2024. május 17. - Paszkál

Miért lesz rekord alacsony a választási részvétel 2010-ben?

A magyar pártok Jobbikra hangolják politikai repertoárjukat, így mondva le mindenki másról annak a 4-500 ezernek az elcsábítása érdekében, akikről normális viszonyok között azt sem lehetett tudni, hogy léteznek. Molnár Oszkár rázendített.
2009. október 19. hétfő 07:59 - Tatai Gábor
„Most még a multikultit kell nyomatni, de már készülünk a csavarra” – meséli egyik kedvenc táncházas barátom egy pofa sör mellett, aki feltörekvő népzenekarában egyelőre az albános, görögös, romános futamokért felel ’furigláján’. „Figyelj, ha ezek tényleg megcsinálják, onnantól kezdve mindenki szögre akaszthatja, aki nem a sűrűmagyart csapatja. A reklámon dől el minden” – ecseteli a zenéjével világot járt okos furulyás a következetesen jobbrázó politikai közélet gazdasági vonatkozásait. A népzenével most még nagyot lehet szakítani, amennyiben andalító utazásként van eladva valahová a Radnai-havasok sűrű fenyveseibe, ám a szakma már gőzerővel porolgatja a tárogatókat, „2010 tavasza után soha nem látott piaca lesz a tűzrőlpattant vérmagyar dallamoknak, a cigányászkázó vagy kólózó tömegek csikasz hajdúba, vagy trillázó kurucba fordulnak” a parketton.

Budapest – Tel Aviv tengelyre húrozva

Molnár Oszkár, a „nacionalista”
Azt, hogy 2009-ben van egy olyan magyar törvényhozó, államférfi (!), aki vicc nélkül úgy gondolja, hogy Jeruzsálemben külön tagozat van arra, hogy a felcseperedő zsidó fiatalságnak magyart tanítson a közelgő hatalomátvételre készülve, az… kegyetlen gáz - hogy mást ne mondjunk. Nagyon reméljük, hogy nem több ez puszta disszonánsnál, amit a Fidesznek még az előtt sikerül lekevernie, mielőtt slágerré változhatna, ahogy történt ez másutt korábban a „megmérgezik a kútjainkat” és „megisszák az elrabolt gyerekeink vérét” című nótákkal is. Molnár Oszkártól ezek után az sem lenne meglepő kijelentés, ha maholnap a zsidókra fogná, hogy leborogatták a hat mázsa tűzifáját a hátsókertben.
Éreznek valamit ezek a jó kedélyű, falukonyhától puhos srácok, akik egy hangszerekkel megpakolt, szakadt transzporterrel csattogják keresztül-kasul a Kárpát-medencét. A reklámon dől el minden, és valóban: a Fidesz is gőzerővel készül a 2010-es táncra. Edelény polgármestere, Molnár Oszkár jó uram ˝kurucra˝ hangszerelt nyilatkozatban muzsikálta el a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvének legismertebb csasszuskáit. Olyan szépen pöngette ki a totális világuralomról szóló zsidó összeesküvés-elméletét, hogy azt még a „legolvasottabb jobboldali hírportál” is külön megdicsérte.

Természetesen így olyan is érdeklődve fordul be a narancscsárdába, akiknek eddig soha nem húzták jobb-középről a nótáját. Ugyan mi oka lenne ezek után a fődudásnak szégyenkezni? A minap reggel is megjegyezte, hogy az igazán szégyenkezésre méltó itt valójában az, aki mindezek után még fasisztát és kirekesztőt mer kiáltani. Orbán Viktor úr az nap vagy még nem ivott elég mokkát, vagy egyszerűen arra kell következtetnünk, hogy a progromokra és népirtásra való uszítás az ő zenei ízlésétől sem elég idegen ahhoz, hogy pár hangos emberrel tovább ne zsúfolja a faluban már így is legnagyobb kocsmát.

Újra hangolva

Ilyen és ehhez hasonló muzikális kuriózumokat az MSZP-nél is lehetne említeni, tekintettel a nyilvánosság előtt is nagy hangot kapott „díszzsidózós” ügyekre, de talán helyen valóbb itt az elárult esélyegyenlőségi ügyről beszélni, amivel a szocialisták az új idők dallamainak szeretnének megfelelni, lévén hogy a romák felé való felelős szerepvállalásról húzott szonáták, már a romákat magukat sem képesek megríkatni. Mintha az összes politikai párt arra a 4-500 ezer emberre lenne kiéhezve, akikre a Jobbik az EP-választásokkor olyan sikeresen ráhuppant, és most lelküket is eladnák azért, hogy egy kicsit bebizonyítsák nekik, mennyire radikálisak és újjáhangoltak ők is.

Itt van példának még az SZDSZ, amely a hétvégén vitatta meg a több évre időzített „újratervezés” projektjét. Péntek lapzártánkig benyújtotta lemondását a két szocialista főpolgármester-helyettes, miután „a fővárosi SZDSZ felbontotta az MSZP-SZDSZ-koalíciót, és létrehozta a SZDSZ-Fidesz-koalíciót” – fogalmazott Burányi az MSZP fővárosi elnöke még csütörtökön. Nyilván valóan pocsék ötlet volt az EP-választásokkor a Jobbik ellen muzsikálni az SZDSZ plakátokon - már ami a visszataszító igénytelenséget illeti, ám Retkes Attila a választási kampányolásnak is új alapokat ígér az „újratervezés” után. Elöljáróban azonban, már most kicsit műfaj idegennek tetszik, hogy az SZDSZ liberálisabb partnernek gondolta a Fideszt a főváros kapcsán, különösen az ilyen Molnár Oszkár féle napok beálltával.

Az hogy ki-kivel muzsikál együtt, és hogy ki-kitől nyúlja le a repertoárt egyedül azt eredményezi, hogy azok a választópolgárok, akikben még fel-fel rémlik, hogy a Jobbik nem egy jelző, hanem egy szélsőséges politikai csoportosulás, abszolút összezavarodnak, és elkedvetlenednek a saját pártjukat illetően, bármelyik is legyen az. Hiába a 4-500 ezer után futni, ha egyszer az összes többi otthon fog maradni. A hazulról hozott dallamok nem változnak - vagy legalább is nem kellene változniuk - teljesen mindegy mi megy a rádióban. Azt ki lehet kapcsolni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

galamb tamás
2009. október 19. 11:59
Nem igazán értem ennek a cikknek a mondanivalóját!Azt se értem hogy került erre a portálra!Ezt a portált, én legalábbis eddig tényszerűnek, a valóságtól nem elrugaszkodottnak ismertem. Eddig!!! Ezt a cikket a népszabadságban,origoban,hvg-ben is olvashattam volna. De azokon jókat mulatok, mert ott csak ilyesmit lehet olvasni, főleg olyanoktól akik mégcsak nem is próbálták a demokráciát.
Azt se nagyon értem miért baj az ha a magyar népzenét kezdik halgatni az emberek, vagy azt amit akarnak(mert a reklámokból ismert arcokra nem kiváncsiak)!Talán vannak akik a magyar médiában agyon futtatott, egymást nyálazó, tehtség óriásoknál jobbakat is találnak egy vidéki falunapon!De szerintetek ez is a halgató hibálya, mert őt nem érdekli a viva sztárok idétlensége, ők Parasztok akik nem értik a divat-változás szavát.
A Molnár Oszkározásotok meg.....Sajna ez egy jelenség! Ahogy ti véditek a cigókat úgy váltok egyre hiteltelenebbé. Miért! Mert azok a dolgok amiket a Molnár Oszkár mond, sajnos valós problémál. Ezeket ti nem tudjátok mert azt se tudjátok kik (cigányok) mellett álltok ki oly bátran. Viszont, a Vidéken élő 8 millió ember pontosan tudja kik ezek. És ebbőől az következik hogy titeket ujságírókat, már nem tartanak olyan okos tanult embereknek(mert nem is vagytok azok), Hanem csak butuska ripacsoknak. Akik,valakinek fujátok a vitorláit a politikában.
Szóval arra kiváncsilennék mikor hagyjátok már ezt abba, és próbáltok meg normális cikkeket írni, realitásokról?! vagy ha nem megy, hagyjátok a fenébe.....ja akkor dolgozni kéne..í:-) az meg nektek se megy nem csak szegénn cigánnak!!!!!
Azt meg hogy mi lesz a Jobbik teljesítményével???????????
Szerintem eléggé be vagytok tojva......valamit ez is mutat!!!!!!:-)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását