2024. június 1. - Tünde

Az MSZP-t zavarja Molnár Oszkár jelenléte a Fideszben

Az MSZP szerint abból, hogy a Fidesz eddig még nem zárta ki soraiból Molnár Oszkár edelényi polgármestert, országgyűlési képviselőt, arra lehet következtetni, a politikus "a cigányozással, rasszista, gyomorforgató és antiszemita beszéddel sem sérti a szövetség jó hírnevét."
2009. október 15. csütörtök 20:16 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője csütörtökön az MTI-vel közölte: a Fidesz alapszabályának 10. paragrafusa szerint a tag kizárható a szövetségből, ha annak alapszabályát, programját, érdekeit, illetve jó hírét súlyosan sértő magatartást tanúsít.

"Mivel Molnár Oszkár ma is a Fidesz tagja maradt, nem következtethetünk másra, minthogy Molnár Oszkár a cigányozással, rasszista, gyomorforgató és antiszemita beszéddel sem sérti a szövetség jó hírnevét" - fogalmazott a kormánypárt szóvivője.
A szocialista képviselő szerint nem lehet kétséges: Molnár Oszkár a Fidesz-Jobbik szövetség képviselője, a jobboldali párt és a szélsőségesek közös nevezője, és ezt igazolja az is, hogy továbbra sem kell távoznia a Fidesz parlamenti padsoraiból, továbbra is Edelény fideszes polgármestere maradhat.

Az MSZP szóvivője úgy vélte, a Fidesz motivációja a napnál is világosabb: a jobboldali pártnak fontosak a neonáci és fasiszta szavazatok, mindenre hajlandó azok megszerzésért, még "a szerecsenmosdatásra" is.

Nyakó István felidézte, hogy 2007 márciusában Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a parlamentben azt mondta: "Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy angol napilapnak interjút adván a Fideszt antiszemitizmussal vádolta meg, párhuzamot vont a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és az antiszemitizmus között (...) Miniszterelnök úr, arra kérem, hogy nézzen a szemembe most az egyszer, bár tudom, hogy ez nem könnyű. (...) Mutasson egy embert innen, ebből a frakcióból, a patkónak ebből a részéből, akit ön antiszemitának tart! Álljon fel, és mutasson!"

Az MSZP szóvivője szerint Navracsics Tibornak még csak fel sem kell állnia székéből, úgy is könnyedén találhat antiszemitát parlamenti képviselőtársai között. Szavai szerint Navracsics Tibor és Orbán Viktor aktív segítséget nyújt abban, hogy az edelényi polgármester holnap is ott folytathassa a munkáját, ahol tegnap abbahagyta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását