2024. június 16. - Jusztin

Molnár Oszkár a bírósághoz fordul

Felülvizsgálati kérelmet nyújtotta be Molnár Oszkár, Edelény polgármestere az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) határozatával szemben a Fővárosi Bírósághoz csütörtökön - tájékoztatta a borsodi város polgármesteri hivatalának kabinetirodája az MTI-t.
2009. október 15. csütörtök 20:50 - HírExtra
A beadványban Molnár Oszkár (Fidesz) "több pontban tárja a bíróság elé a hatóság eljárásának jogsértő voltát, egyben kéri a határozat végrehajtásának felfüggesztését" - tartalmazza a közlemény.

Az EBH - nem nevesítve Molnár Oszkárt - szeptember közepén hozott "jogsértést megállapító döntést", mondván: a polgármester olyan kijelentést tett az önkormányzat egyik testületi ülésén, amely alkalmas volt arra, hogy a roma kisebbséghez tartozó anyákkal, terhes nőkkel szemben a "zaklatás tényállását megvalósítsa".

A hatóság szerint a polgármester nagy nyilvánosság előtt is ismertté vált kijelentése - egyebek mellett - alkalmas volt arra, hogy az általa megnevezett településeken "ellenséges, támadó és megszégyenítő környezetet alakítson ki", ami az e csoportokhoz tartozók életére "hosszabb időn keresztül negatív befolyást gyakorolhat", és növeli a velük szembeni előítéletet.

Az EBH a polgármesternek "megtiltotta a jogsértő magatartás jövőbeni tanúsítását", és elrendelte a jogsértést megállapító jogerős és végrehajtható határozat nyilvános
közzétételét kilencven napra a hatóság és az önkormányzat honlapján.

Molnár Oszkár egy képviselő-testületi ülésen fogalmazott úgy, hogy a cigányok által többségében lakott településeken - példaként hozta fel Lakot és Szendrőládot - a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak, ezért gyógyszert szednek be, valamint gumikalapáccsal ütik a hasukat.

A polgármester korábban az MTI-nek azt mondta: nem állította, hogy mindezeket cigány nők követik el, ezért az EBH határozatát meg fogja támadja. Egyúttal arra kérte a hatóságot, hogy a jövőben tartózkodjon a jogsértő magatartástól, és felszólította, ne akarja Magyarországon korlátozni a szólásszabadságot - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását