2024. március 29. - Auguszta

Ilyen még nem volt! Transzvesztiták a pudingfejűek ellen

Képzeljék el, amikor az egyik transzvesztita földre viszi a pudingfejűek legjobbját, majd jól meg is tapossa. Nem érti? Elmondjuk, miről is van szó.
2009. október 16. péntek 12:57 - Gedei Szilárd
Történt, hogy az egyik kereskedelmi rádió reggeli műsorában Magyar Rögbi Szövetség tagjai kihívást intéztek a honi Amerikai Futball Szövetség csapataihoz.

Mi lesz ebből, hiszen ez két férfiasan kemény, izgalmas sportág, nem akármilyen játékosokkal...

Transzvesztiták és pudingfejűek

A rögbisek például szimplán csak cicanadrágos transzvesztitákként szokták emlegetni a tojáslabdát kicsit más módon, az amerikai foci szabályai szerint terelgető honfitársaikat.

A pudingfejűek (ezt az elnevezést az amerikai focisták azért adták a rögbiseknek, mert úgy gondolják, hogy mivel a rögbisek fején nincs védősisak, így ütközések során a fejük mindig formálódik, mint a puding) állítják, hogy az ő sportjuk is van annyira kemény, mint az amerikai focistáké.

Rögbi vs. amerikai futball egy kicsit másképp - nézze meg a különbségeket és a hasonlóságokat az alábbi kis összeállításban. Azt persze mindig is tudtuk, hogy mindkettő iszonyatosan kemény sportág...

Az MAFSZ elfogadta a kihívást, és elkezdte megszervezni a húsvét napjára tervezett nagy összecsapást, a Power Game Day-t. Az erőfelmérő részleteiről még nem sokat tudni, de a rögbisek érdekében reménykedünk benne, hogy nem arról lesz szó, hogy mindkét oldal saját felszerelésében feszül majd egymásnak...

Magyar tojáslabdások az olimpián?

Persze a rivalizálás még csak véletlenül sem véresen komoly a két sportág között, sőt mondhatni, hogy kifejezetten jó kapcsolatot ápolnak egymással. Az amerikai focisok gratuláltak a Rögbi Szövetségnek azért, mert a rögbi olimpiai sportággá vált, és így elméletileg megvan az esély arra, hogy egy tojáslabdás sportágban a magyar válogatott csapata is részt vehessen az olimpián. Szép gesztus a kemény tojáslabdás világban.

Viszont ezek után már tényleg ne tessék összekeverni a rögbit az amerikai focival...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását