2024. április 29. - Péter

A PDSZ elfogathatatlannak tartja a megszorításokat

Elfogadhatatlannak tartja a 2010-es költségvetésben szereplő megszorításokat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) , a szervezet szerint az elégtelen finanszírozás miatt gyengül, több helyen felfeslik a társadalom szövedéke.
2009. szeptember 29. kedd 16:47 - HírExtra
A közoktatás, a gyermekvédelem, az alapfokú művészetoktatás, a kéttannyelvű oktatás, a kiszolgáló tevékenységek, mint például a nevelési tanácsadás, a hátrányos helyzetűekkel, illetve hátrányokkal küzdőket segítő intézmények, köztük a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, az egészségügy "olyan támogatáscsökkenést, illetve elégtelen finanszírozást élhet meg jövőre, amely ellehetetleníti ezeket a közszolgáltatásokat" - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke.

A kommüniké szerint a PDSZ most is szolidáris az egészségügy, a gyermekvédelem és a segítséggel élőkkel foglalkozó szervezetek jobb finanszírozásáért küzdőkkel és együttműködést ajánl nekik. Emlékeztetnek arra, hogy a PDSZ a Liga szakszervezetekkel már korábban is "szolidaritást teremtett a közoktatás és az egészségügy köré", amelyet tovább épít, mivel mindez nemcsak a pedagógusok ügye.

Hétfőn a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) jelentette be tiltakozó nagygyűlések szervezését a költségvetés oktatási fejezetei miatt. A PSZ a jövő évi költségvetési törvény - a közszféra munkavállalóinak és a közoktatás finanszírozásának - újragondolását követeli a kormánytól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását