2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Módosított költségvetés

Módosította idei költségvetéséről szóló rendeletét Székesfehérvár csütörtöki közgyűlése; az önkormányzat bevételi főösszege mintegy 374 millió forinttal nőtt.
2009. szeptember 25. péntek 20:14 - HírExtra
A rendelet módosítására egyebek között a központi támogatások átvezetése, a céltartalékban szereplő egyes tételek lebontása, az általános tartalék terhére vállalt kötelezettségek fedezetének biztosítása miatt volt szükség - közölte Warvasovszky Tihamér (MSZP, SZDSZ, Fehérvári Polgárok Egyesülete).

A céltartalék lebontása során egyebek között 15 millió forinttal támogatják a városban működő egyházi iskolákat, s óvodát, 47 millió forintot biztosítanak a méhnyakrák elleni védőoltás 2. ütemére, valamint a korábbi 10 millióról 20 millió forintra növelték a tanulói tankönyvsegély összegét.

Az év második felében takarékos és fegyelmezett gazdálkodást kell folytatnia az önkormányzatnak, mivel még nem tudni, miként alakulnak a város iparűzési adóbevételei, továbbá, mert az év első felében a tervezettnél jóval kisebb lett a vagyonhasznosításból származó bevétele.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását