2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Fidesz: Végzetes lehet a költségvetés

A Fidesz véleménye szerint a benyújtott költségvetést vissza kell vonni, mert ha ez nem történik meg, az beláthatatlan következményekkel fog járni.
2009. szeptember 29. kedd 14:19 - HírExtra
A költségvetés nem más, mint egy "Bajnai-csomag", amely éppen a hatodik megszorító csomag a sorban - közölte Szijjártó Péter.

A Gyurcsány Ferenc 2004-es miniszterelnökké választása óta eltelt időszak öt megszorító csomagjának a kudarcát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy eddig öt volt belőle, hiszen ha az első sikeres lett volna, nem lett volna négy másik - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Egy "sikeres megszorító csomagot" a felemelkedésnek kell követnie, és nem a megszorításoknak - tette hozzá.

Álláspontja szerint a 2010-es költségvetés veszélyes, vissza kell vonni, Magyarország számára pozitív hozadékot ugyanis egyáltalán nem rejteget, negatívat, "még mélyebbre kerülést" viszont annál inkább.

A benyújtott büdzsé az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése, amely tovább rontja az ország helyzetét, hiszen ahelyett, hogy drasztikusan új irányt véve a saját lábára állítaná az országot, tovább megy a megszorítások "kudarccal kikövezett" útján - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Szijjártó Péter kifejtette: egy év alatt százezerrel nőtt a munkanélküliek száma, 2,1 százalékkal csökkentek a reálbérek, az államadósság a bruttó hazai termék 80 százalékát is eléri, a versenyképességi világranglistán 2002 óta Magyarország 30 helyet csúszott vissza, az Ecostat szerint pedig 8 százalékkal estek vissza a beruházások.

Mindezzel kapcsolatban közölte, hogy ha a költségvetést nem vonják vissza, akkor újabb munkahelyek szűnnek meg, tovább csökkennek a reálbérek, az államadósság elérheti a GDP 90 vagy akár 100 százalékát is, az ország tovább csúszik majd vissza a versenyképességi világranglistán, és tovább csökkennek a beruházások.

Az egyházakat érintő megszorításokkal kapcsolatban kérdésre válaszolva közölte: az egyházak olyan szolgálatot látnak el a társadalom életében, amely nélkülözhetetlen; ezért az egyházakat érő megszorítások is az emberek életén csapódnak le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását