2024. április 27. - Zita

Az MSZP bevédené a bankihiteleseket?

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja a bankok és banki ügyfelek viszonyában az ügyfelek pártján áll, és abban érdekelt, hogy az 1,7 millió devizahiteles törlesztő-részletei csökkenjenek a forint erősödésével és stabilizálódásával párhuzamosan.
2009. szeptember 14. hétfő 20:00 - HírExtra
A frakció fontosnak tartja, hogy a jövőben sokkal inkább védjék a szabályok a banki ügyfeleket, a hitelt-felvevőket és elvárható legyen, hogy "a bankok legalább ugyanolyan korrekt módon szolgálják a hazai ügyfeleket, mint ahogyan ez egész Európában gyakorlat és megszokott".

Bíznak benne, hogy a Magyar Bankszövetség és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által kidolgozandó etikai kódex valóban a banki ügyfelek érdekeit védi, s jelentős korlátozásokat hoz a legtöbb problémás ügyet felhalmozó pénzügyi közvetítők körére is. "Azt tervezzük, hogy a Magyar Bankszövetség - legyen bárki is az új elnök - partnere lehessen a társadalmat képviselő erőknek, hiszen elsősorban az ügyfelek, az állampolgárok érdekeit kell megvédenünk, de a jól működő, kiszámítható, stabil hazai bankrendszer léte is érdeke mind a 10 millió magyar állampolgárnak" - áll a képviselő közleményében.

Török Zsolt szerint a bankokat képviselő bankszövetségnek is be kell látnia, hogy ha nem tudnak kellő önkorlátozást tartalmazó kódexet elfogadni, akkor a törvény erejével kell megvédeni az állampolgárokat a bankok erőfölényével szemben. Ezért is fogadtak el eddig is több törvényt, amelyek az ügyfelek kiszolgáltatottságát csökkentik, s erősítették meg jelentős mértékben a PSZÁF fogyasztóvédelmi jogkörét. És ezért tűzik ősszel a Parlament napirendjére a pénzügyi közvetői tevékenységet újraszabályozó törvényt - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását