2024. április 27. - Zita

Debrecen, mint Európa Sao Paulója?

Debrecen a végletek városa, Európa Sao Paulója lett, hiszen amíg az elitnegyedek fejlesztésére jut pénz, addig a lakótelepeken több tucat játszóteret szüntettek meg az elmúlt hetekben.
2009. szeptember 14. hétfő 17:13 - HírExtra
Közölte: az elmúlt hetekben az uniós szabványoknak nem megfelelő játszóterek közül - felújítás helyett - több mint harmincat megszüntettek, ezért pártjuk a városi közgyűlésnek javasolni fogja a döntés felülvizsgálatát és legalább egy játszótér felújítását lakótelepenként.

Az idén 24 millió forintot költ a város a már megkezdett játszótér-felújítások befejezésére, de továbbiakra nem adnak pénzt - tette hozzá.

A felújításra szánt összeget pártjuk a milliós prémiumok és a luxuslakóparkok további szépítésének elhagyásával teremtené elő - mondta Varga Zoltán.

A szocialista politikus nehezményezte továbbá az olyan "alapvetően hibás" üzleteket - példaként említette a debreceni repülőtér sikertelen eladását és a befejezetlenül álló Latinovits Színházat is -, amelyek miatt a várost szerintük súlyos anyagi kár érte. A pazarlásnak vélt ügyletekről szólva említést tett több tízmilliós prémiumokról és "barátoknak" kreált városi igazgatói posztokról is.

Varga Zoltán szerint a város lakótelepein a közbiztonság és a köztisztaság is alapvető probléma, amelynek rendezésére szintén fel kívánják hívni a városvezetés figyelmét, hiszen - mint fogalmazott - nem engedhetők meg Debrecenben a dél-amerikai típusú társadalmi különbségek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását