2024. április 29. - Péter

A Fidesz idézetekkel reagált

A Fidesz - mint hasonló esetekben korábban is - idézetekkel reagált Szabó Zoltán (MSZP) vasárnapi sajtótájékoztatójára; a szocialista politikus azt mondta, a Fidesz a saját emberei által vezetett Salgótarjánt - a városi fejlesztésekre biztosított pénz ellenére - egy jogszerűtlennek tűnő döntéssel akár csődbe is vihetik.
2009. szeptember 13. vasárnap 16:02 - HírExtra
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében szocialista politikusok, valamint egy író és egy közíró MSZP-t bíráló kijelentéseit, valamint egy Népszabadságban közölt kritikus mondatot idézett.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője először Nádas Péter író szavait idézte: "A Magyarországot hosszú időn át kormányzó baloldal is csődöt mondott, a liberálisok is kudarcot vallottak. Mind korruptak." Majd idézte a Népszabadságot, mely szerint "(A jobboldalt) a másik oldal segíti hatalomra. Gyávasággal, kulturálatlansággal és mindenekelőtt: a korrupcióval."

Ezután egy Hegyi Gyula szocialista képviselőtől származó idézet következett: "Az MSZP ellen összehordott, általánosító korrupciós vádak egy része könnyen megcáfolható. Más esetekben sajnos jogos a vád." Végül a Fidesz Ba:cher Iván közírótól idézi ugyanazokat a mondatokat, amelyek az elmúlt napokban már a párt több közleményében is szerepeltek, s amelyek szerint "Ahol felbukkannak, ott lopás esik. Metró: lopás. MÁV: lopás. Posta: lopás. Autópálya: lopás. BKV: lopás. Villamos művek: lopás. Margit híd: lopás. És ez itt, a hetedik kerület: lopás." Szili Katalin szocialista házelnöktől pedig azt a mondatot idézi a Fidesz közleménye, mely szerint "A szocialista párt azért veszítette el a szerethetőségét és a társadalom bizalmát, mert morálisan megkérdőjelezhető helyzetekbe került."

Szabó Zoltán vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: két cég - a Magnum Kft. és a Center Invest Salgótarján Kft. - egyaránt bevásárlóközpontot építene a nógrádi megyeszékhelyen, és ehhez mindkettőnek szüksége van egy összekötőútra. A város közgyűlése korábban a Magnummal településrendezési szerződést kötött az útépítésre, amely rögzíti: az út a közforgalom számára megnyitott magánút lesz.

Hozzátette: Székyné Sztrémi Melinda fideszes polgármester azonban a közgyűlés jóváhagyása és tudta nélkül egy másik szerződésben a Center Investtel állapodott meg arról, hogy az önkormányzat biztosítja a cég számára az út megépítését. Mivel a megígért terület teljes egészében a Magnum tulajdonában van, és arra a cég már útépítési engedéllyel rendelkezik, a polgármester ezért a terület kisajátítását kérte az államigazgatási hivataltól.

Szabó Zoltán közlése szerint mivel a kisajátítás nem történhetett meg, a Center Kft. beperelte az önkormányzatot, 2 millió 250 ezer eurót (mintegy 600 millió forint) és 307 millió forintot követelt. A polgármester ezt követően - szintén a közgyűlés jóváhagyása nélkül - újra kezdeményezte a kisajátítást. A Center a közgyűlés támogató döntésére várva felfüggesztette a pert, a városvezető pedig egymás után hatszor vitte a közgyűlés elé az ügyet. A képviselők azonban pártállástól függetlenül ötször határozatképtelenné tették ezeket az üléseket, de legutóbb a Fidesz-frakció 8:5 arányban megszavazta a Magnumtól való földelvételt – mondta a szocialista politikus.

A Magnum Kft. jelezte: kártérítési keresetet ad be az önkormányzat ellen, másrészt bíróság előtt támadja meg a város és a Center Invest közötti szerződést. Ezért bárhogy is alakul a történet, a városvezetés valamelyik befektetővel pereskedni lesz kénytelen - mondta Szabó Zoltán.

Az MSZP-s országgyűlési képviselő kijelentette: a fideszes vezetők alkalmatlansága miatt csaknem egymilliárd forint esik ki majd a város költségvetéséből, ráadásul a bevásárlóközpont sem épül meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását