2024. május 19. - Ivó, Milán

Élő! Magyarország-Portugália percről-percre

Egyelőre nem bírunk utolsó hazai világbajnoki selejtezőnkön C. Ronaldóékkal, a félidőben egy gólos hátrányban van a magyar válogatott a portugálok ellen. Magyarország-Portugália világbajnoki selejtező meccs élőben, percről-percre a HírExtrán!
2009. szeptember 9. szerda 20:04 - Gedei Szilárd


23. perc: Dzsudzsák lőtt kicsivel mellé laposan egy szabadrúgást, akcióból eddig nem tudtunk a portugál kapura veszélyesek lenni.

17. perc: Huszti csinálta meg a szögletzászlónál a cselt, tovább azonban már nem tudott menni, a portugálok felvágták. A szabadrúgásra Gyepes érkezett, de mivel egy kicsit magasan ívelődött be a labda, éppen csak hogy a kapura rudta azt fejelni. Nem sokkal ezután Torghelle okozott némi galibát két luzitán védő és a kapus között.



9. perc: Pepe jókor volt jó helyen - egy veszélyes szabadrúgást sikerült a magyar kapuba csúsztatnia. Bizony, vezetnek a portugálok... (0-1) Na de hol volt a bemutatásnál a holland bajnokság legjobb kapusának nevezett Babos?

5. perc: hogy is szokták mondani? Ja igen, ez a meccs is egymás lassú feltérképezésével kezdődik... A játék főleg a középpályán folyik, egyik kapu sem került még veszélybe.

A himnuszok után elkezdődöt a meccs, csak a rend kedvéért: a portugálok fehér, még a magyarok piros mezben. Vajon ezúttal szerencsét hoz a mieinknek a pirosba öltözött népstadionnyi ember?

"Hetessel a világ legdrágább labdarúgója, Cristiano Ronaldo" - szólt a hangosbeszélő a stadionban a csapatok bemutatásakor, "fúúúúúúúúúúj" - szólt a magyar közönség.

Persze a magyarok bemutatásánál még nagyobb hangzavar kerekedett. Ez pedig mindent elmond a hangulatról...

A múlt


A magyar válogatott eddig összesen nyolcszor játszott a portugálokkal. A mérleg azonban a nyolc meccs ellenére sem túl fényes: öt vereség mellett mindössze három döntetlenre futotta a magyaroknak a derék luzitánok ellen.

Összeállítás


A mérkőzés előtt azok voltak a legfontosabb kérdések, hogy Erwin Koeman bátrabban állítja-e össze csapatát, mint tette azt szombaton, a svédek ellen (akkor vérbeli csatár nélkül kezdett a magyar válogatott, s csak a szünetben állt be Torghelle Sándor), illetve hogy Juhász Roland tudja-e vállalni a játékot.



Nos, a kezdőcsapatok kézhezvétele után megállapíthatjuk, hogy Koeman egy fokkal (de csak egy nagyon kicsivel) merészebb volt a svéd meccshez képest: ezúttal a kezdőben kapott helyet Torghelle Sándor, középpályánk azonban így is meglehetősen védekező felfogású.

A csoport másik mérkőzésén: Málta-Svédország 0-1 (öngóllal a 85. percben - a svédeknek nyolcvan perces meccseket kellene játszaniuk...)


Albánia-Dánia 1-1 a második félidőben.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását