2024. április 26. - Ervin

Esélyünk sincs a portugálok ellen?

Nem kell ezt túlbonyolítani, már-már túlságosan is egyszerű a képlet: ha este győzünk a portugálok ellen, marad sanszunk kijutni a vébére, ha veszítünk, akkor meg nem. Azaz győzni kell, de hogyan?
2009. szeptember 9. szerda 12:39 - Gedei Szilárd
Erwin Koeman bizakodik. Mondhatnánk úgy is, hogy a holland mesternek a bizakodás a hobbija, ugyanis a svédek elleni meccs előtt is győzelemről beszélt. Majd mintha elfelejtette volna, hogy a magyar válogatott nem másért, mint a világbajnoki részvételért harcol, végül hazai pályán ritkán látott védekező felállásban, csatár nélkül küldte pályára csapatát.

A svédek ellen nem jött be

Juhász: „Ismerjük a sebezhető pontjaikat”
Mire kell figyelni a ma esti meccsen?

A legfontosabb, hogy mivel a portugálok az előrejátékban nagyon jók, így csak masszív védekezéssel tudjuk velük felvenni a harcot.

Lesz négy védőnk a pályán…

Nem csak a védőinkre gondolok, hanem bizony az egész csapatnak egyben kell lennie – persze a támadásokat sem szabad feladnunk. Nekik is vannak sebezhető pontjaik, ezeket kell kihasználnunk.

Győzhetünk?

Ha ki tudjuk használni a portugálok hibáit, akkor minden további nélkül…
Emlékszik az ember – miért ne emlékezne, hisz a szombat este első sokkja volt – a pillanatra, amikor a svéd meccs előtt a Puskás Ferenc hűvös sajtóteraszán a csinos hoszteszlányoktól megkaptuk a kinyomtatott kezdőcsapatokat, s önkéntelenül is összenéztünk a kollégákkal – „ezt meg hogy…”. Aztán a kezdő sípszó utáni harmadik másodpercben, amikor a magyar játékosok egyből a százhetven centis Huszti Szabolcsnak ívelték előre a labdát, világossá vált, hogy Koeman kapitány bizony megijedt saját árnyékától.

Ha a holland szakember valóban komoly sanszot akart volna adni csapatának a győzelemre, akkor legalább egy csatárral kezdte volna azt a meccset – s ez áll a ma esti összecsapásra is.

Hanem van itt nagyobb gond is: a portugálokat valószínűleg nem érdekli, hogy milyen hibákat követett el Koeman a svédek elleni kezdőcsapatunk összeállításánál…

C. Ronaldóék a három pontért jöttek, és kész...

A HírExtra tizenegye*
Babos – Bodnár, Gyepes, Juhász, Halmosi – Gera, Dárdai, Hajnal, Dzsudzsák – Rudolf Torghelle
*Persze mi nem vagyunk Erwin Koeman…
A portugálok ugyanis győzni jöttek Budapestre. Szövetségi kapitányuk, Carlos Queiroz és az egyik legrutinosabb játékosuk, Nuno Gomes – aki aligha fog kezdeni az esti meccsen – külön-külön is kifejtették már, hogy ott szeretnének lenni a világbajnokságon, amihez az kell, hogy a dánok mögött a második helyen végezzenek a csoportban, csak sajnos ehhez pedig az szükségeltetik, hogy hazavigyék a három pontot Magyarországról.

Ugyan még nincsenek kiszivárgott hírek arról, hogyan is képzeli el csapata kezdő tizenegyét Queiroz, abban azonban biztosak lehetünk, hogy ő – holland kollégájával szemben – nem fog csínján bánni a csatárokkal sem…

A magyar szurkolóknak meg marad a reménykedés, és a fogadkozás, hogy „Isten bizony, ha Erwin Koeman veszi a bátorságot, és a portugálok elleni meccsen is olyan összeállításban küldi pályára a csapatot, melyben nem szerepel csatár”...

…nem fog történni semmi. Örök igazság, hogy a csapatot nem az újságírók, nem a szurkolók, de még csak – reméljük… – nem is Kisteleki István, hanem a szövetségi kapitány állítja össze. Csak remélni tudjuk, ezúttal nagyobb sikerrel, mint a svédek ellen.

Juhász talán, Szélesi esélytelen


Tény, a holland kapitányt több játékosa egészségügyi állapota is aggaszthatja, szerda reggel például biztosnak tűnik, hogy Szélesi Zoltán nem fogja tudni vállalni a játékot a portugálok ellen, és a svédek elleni összecsapás előtt megsérült Rudolf Gergely, illetve a szombati meccsen cserét kérő Juhász Roland sincs tökéletes állapotban.

A HírExtra információi szerint Juhász Roland állapota napról napra javul, így elképzelhető, hogy a hasfal-húzódással küszködő középső védőnk pályára léphet este, szereplése azonban csak közvetlenül a meccs előtt dől el.

A luzitánokkal egyébként eddig nyolcszor sikerült összefutnunk korábban – öt portugál siker mellett három döntetlen született ezeken a találkozókon.

Vajon ma este (20 óra 45) a Puskás Ferenc Stadionba kilátogató több mint negyvenezer szurkoló az első magyar sikernek, vagy Erwin Koeman újabb "beszariságának" lesz szemtanúja?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

megmondom
2009. szeptember 9. 15:31
mi van?! Mi van?! még hogy nem nyerünk?
Magyarországééé, Magyarországééé, lesz még Erdééééély Magyarországéééééé!!!!!
Hajrá magyaroooook!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását