2024. május 6. - Ivett, Frida

Nyílt levél Erwin Koemanhoz - "Hol vannak a csatáraink?"

Nem akarjuk mi kritizálni Erwin Koeman szövetségi kapitányunkat, de azért vesszük a bátorságot, és a svéd meccs tanulságait levonva egy nyílt levél keretében rákérdezünk nála: hol vannak a csatáraink?
2009. szeptember 7. hétfő 18:32 - Gedei Szilárd
Címzett: erwin.koeman@mlsz.hu

Tárgy: Hol vannak a csatáraink?

---

Mélyen tisztelt Erwin Koeman szövetségi kapitány Úr!

Reméljük, hogy nem haragszik meg azért, hogy eme levelünkkel a portugálok elleni felkészülés kellős közepén zavarjuk meg Önt, illetve a válogatottat rendkívül fontos munkájában. Nem szeretnénk kellemetlenséget vagy fennakadást okozni a felkészülésben, de van itt egy fontos dolog, ami sajnos nem hagyja nyugodni a HírExtra sportrovatának munkatársait – mi több, a kollégák azóta álmatlanul vergődnek ágyukban, mióta látták a szörnyű végű szombati Magyarország-Svédország mérkőzést.

Nem is kertelnénk tovább, hanem feltennénk a magyar szurkolókat és a szakmát ezekben az időkben leginkább foglalkoztató kérdésünket: hol vannak a csatáraink?

Véleményünk szerint az, hogy a svédek elleni szombati mérkőzésen Torghelle Sándor beállításáig, azaz a teljes első félidőben vérbeli csatár nélkül játszatta a csapatot (a mezőny egyik legalacsonyabb játékosát, Huszti Szabolcsot előreküldve a fizikailag sokkal erősebb svéd védők közé) minimum „nem jó húzásnak” tekinthető.

A svédek elleni vereségen persze már kár rágódni…

A HírExtra azonban szerényen és tiszteletteljesen arra kéri Önt, hogy a világbajnokságért folytatott harcban, hazai pályán, negyvenezer fanatikus magyar szurkoló előtt legközelebb ne csatár nélkül álljon ki egy sorsdöntő mérkőzésen.

Tudunk a válogatottat sújtó problémákról – ismerjük a klubjában,a Debrecenben bombaformában játszó Rudolf sérüléséről szóló történetet, s azzal is tisztában vagyunk, hogy a keret másik két tagja, Priskin Tamás és Torghelle Sándor is csak kevés lehetőséget kapott eddig csapatában az idény eddigi néhány mérkőzésén.

Tisztelt kapitány Úr, miért nem hív be valakit még pluszban az egyértelműen kevés támadó jellegű játékost felvonultató keretébe?

Nem akarjuk Önt nevekkel bombázni – valószínűleg pontosan tisztában van a hazai és a légiósokból álló felhozatallal –, pontosan tudja, hogy a sokak által ajánlott Kabát Péter vagy a sportnapilap által B-tervként emlegetett Kovács Péter miért lenne jó, s miért lenne rossz választás.

Tisztában vagyunk azzal is, hogy nemzetközi szinten bizony kevés lehetősége van ütőképes csapatot felállítani a mérkőzésekre, pontosan tudjuk, hogy milyen lehetőségei vannak szövetségi kapitányként.

A fentiek tükrében tehát egyetlen dologra kérjük – arra azonban nyomatékosan: a szurkolók lelki békéjének, mentális egyensúlyának megtalálása, iletve további romlásának elkerülése érdekében legyen szíves legalább egy csatárral kiállni a portugálok elleni, szerdai mérkőzésen.

Reméljük, hogy megszívleli a HírExtra tanácsát, mindenesetre köszönjük, hogy időt szakított levelünkre.


Tisztelettel és köszönettel:


a HírExtra.hu csapata
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

enbe1
2009. szeptember 8. 15:01
És a védők ? A vak is látja, hogy Juhász Roland mellé kellene 3 /azaz/három normális, aki nem 6 méterről fog embert. Ha egy kis időt rászánnék az NB II.-ből egy hét alatt találnék Erwinnek !!!
IRAman
2009. szeptember 8. 13:34
Ne a Koeman-t bántsátok.

Az aranyacsapat óta nincsenek csatáraink.
Azóta eltelt időszak összes edzőjét lehetett volna bántani, hogy hol vannak a csatáraink.
Csak nézzétek meg a testfelépítésüket, csirke mellek.
Svéd mint az óriások, mi meg a koboldok.
geza567
2009. szeptember 8. 10:24
bárkit! enhye túlzással, akinek a dolga a góllövés, és azt iparszerűen űzi is. azaz csatár. az agyam kis híjján eldobtam...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását