2024. május 3. - Tímea, Irma

Magyar válogatott: mennie kell a szövetségi kapitánynak!

Véget ér egy sikerkorszak, Pat Cortinának távoznia kell a magyar jégkorong válogatott éléről. A HírExtra információi szerint a kanadai-olasz szakember helyét Ted Sator veheti át.
2009. szeptember 7. hétfő 12:05 - Gedei Szilárd
Ugyan hivatalosan csak hétfő délután dönt arról a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége, hogy mihez kezdenek a hetek óta húzódó kapitánykérdéssel, nem hivatalos információink szerint azonban a dilemma Cortina eddigi munkájának megköszönésével és egy nemzetközileg is elismert, szakember felkérésével fog megoldódni – ha minden jól megy még ma, a délutáni elnökségi ülés folyamán.

A németek csak maguknak akarják

Mint ismeretes, a kanadai-olasz szövetségi kapitány azért nem maradhat a magyar válogatott első embere, mert klubcsapatánál, a német másodosztályban vitézkedő EHC Münchennél vállalt munkája túlságosan sokszor ütközne a válogatott fellépéseivel – ősszel, s az áprilisi, szlovéniai Divízió I-es világbajnokság előtt még csak-csak el tudna szakadni a bajor fővárosból, a vébé ideje alatt azonban majdnem biztos, hogy nem. A magyar szövetség pedig ilyen feltételekkel nem tudja meghosszabbítani Cortina szerződését.

Kovács Csaba, a szövetség alelnöke megerősítette a HírExtrának, hogy bármennyire is szeretik és tisztelik Cortinát, aligha marad a szimpatikus szakember a válogatott élén: „Kaptunk egy levelet Cortina főnökétől, az EHC München klubtulajdonosától, melyben kifejtette nekünk, hogy – teljesen érthető módon – a rájátszás végéig a müncheni kispad mellett szeretné látni Patet. Csakhogy pont abban az időszakban rendezik majd Szlovéniában a Divízió I-es világbajnokságot is, ezért elég kis esélyt látok arra, hogy Cortina marad a szövetségi kapitányunk”.

Ted Sator lesz az új kapitány?

Öt év után tehát muszáj elbúcsúznunk a magyar válogatottat az A csoportba vezető, a játékosokat fiaiként szerető kanadai-olasz szakembertől. Attól a kőkemény profitól, aki nem egyszer megkönnyezte a magyar himnuszt a magyar srácokkal egy-egy csodaszámba menő győzelem után…

A Cortina távozásával keletkezett űr betöltésére egyébként több külföldi szakember neve is felvetődött, a rutinos svéd Björn Kindingtől kezdve a Sapa Fehérvár AV 19 jelenlegi vezetőedzőjén, a finn Jarmo Tolvanenen át egészen a Magyarországon korábban már dolgozó amerikai Ted Satorig. A HírExtra információ szerint a poszt fő várományosa azonban egyértelműen a komoly NHL-es múlttal is büszkélkedhető Sator – azaz meglepetés lenne, ha az elnökség nem a korábban az Alba Volán és a szlovén válogatott mellett is dolgozó, tehát a magyar játékosokat nagyon jól ismerő szakember mellé tenné le a voksát.

Sürget az idő, dönteni kell

Sator egyetlen komoly ellenfele az a Jarmo Tolvanen lehet, aki nyáron vette át az idén is az EBEL-ben (az osztrák első osztályú bajnokság) induló fehérvári csapat irányítását. Mellette egyetlen érv szól, az viszont nem elhanyagolandó: a válogatott gerince valószínűleg továbbra is a Sapa Fehérvár AV 19 csapatából kerül majd ki…

Hivatalos hírek csak délután várhatóak, az azonban valószínű, hogy az elnökségi tagok aligha fogják halogatni a döntést, ugyanis az idő vészesen fogy - két hónap múlva a magyar válogatott szövetségi kapitánynak jégre kell küldenie Palkovics Krisztiánékat a szlovének, a horvátok és az olaszok ellen a hagyományos őszi Pannon kupán.

Nagy kár, hogy nem a magyar válogatott valaha volt egyik legsikeresebb kapitánya, Pat Cortina lesz az...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

megmondom
2009. szeptember 7. 13:19
Hát igen, kibújik a szög a zsákból. Pénz, pénz, pénz...
Phil Ivey
2009. szeptember 7. 13:16
micsoda? elküldik cortinát? hát miért kell mindent tönkretenni?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását