2024. május 18. - Erik, Alexandra

MSZP: álomvilágban él a Fidesz

Nem más, mint egy álom, hogy egy "hiteles kormány" 500-600 ezer új munkahelyet fog létrehozni, hiszen egész Európában nő a munkanélküliség és csökken a foglalkoztatottak száma - jelentette ki Filló Pál.
2009. augusztus 23. vasárnap 16:24 - HírExtra
Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta, hogy teljesen rossz pályán van Magyarország a foglalkoztatás és a gazdaságélénkítés terén. Közölte: a következő kormányzatnak célként kell kitűznie az uniós foglalkoztatási ráta átlagának elérését, amelyhez a következő években legalább 500-600 ezer új, legális munkahelyre van szükség, "ami egy hiteles (...) kormány részéről megvalósítható".

Filló Pál szerint "ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, valamiféle csodatévő szentnek kellene hatalomra kerülnie Magyarországon, aki egy szempillantás alatt megváltoztatná az egész nemzetközi helyzetet, a piaci viszonyokat, és Magyarországot valami hihetetlen növekedési pályára állítaná".

Úgy fogalmazott, hogy "a jóisten mentsen meg bennünket" a Fidesz fogyasztásösztönző programjától, ha ezt megvalósítanák, akkor az egy gyorsan növekvő és kezelhetetlen eladósodást jelentene. Hozzátette: járhatatlan, hogy függetlenül a termeléstől és mindentől, a belső fogyasztást ösztönözzük.

Mint mondta, bárki lesz kormányon, más utat nem választhat, minthogy támogatja a munkahelyek megtartását, és olyan közmunkaprogramokat kell indítani, amelyek a családokat és a munkanélkülivé vált embereket át tudják segíteni a legnehezebb időszakon.

Filló Pál szerint a költségvetés nem lesz bajban, azt úgykell megtervezni, hogy "sajnos még ebben az évben is, és a következő évben is, növekedni fog a munkanélküliek száma, nemcsak nálunk, hanem az egész világon."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Imres
2009. augusztus 23. 17:07
Hmmm.
A magyar gazdaság a válság előtt is nyomott volt... jelentős tartalékokkal... elsősorban a kis- és középvállalkozások kormányzati diszkriminációja miatt.
Ebből logikusan következik, hogy a belföldi vásárlóerő alacsony szinten van.
Tudomásom szerint a világgazdasági válság a jövő évtől jelentősen mérséklődik.
Mindezek a tényezők azt bizonyítják, hogy valóban van lehetőség arra, hogy a FIDESZ elképzelései megvalósuljanak.
Úgy emlékszem, mintha mszp-s politikusok is beszéltek volna arról, hogy a válságot akár fel lehetne használni arra, hogy a magyar gazdaság pozitívan jöjjön ki belőle.
Bár lehet, hogy az elvtársak sosem gondolták komolyan.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását