2024. május 17. - Paszkál

Fidesz: A vasutat fejleszteni kell

A mindenkori magyar kormánynak nem leépítenie, hanem fejlesztenie kellene a vasutat, különösen akkor, amikor az országot gazdasági nehézségek sújtják - mondta Fónagy János, a Fidesz szakpolitikusa pénteken, budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. augusztus 21. péntek 16:36 - HírExtra
Az egy héttel ezelőtt megjelent, a magyar vasút átalakításáról szóló kormányhatározat rendelkezései nem a vasútról, hanem a költségvetésről, a "gazdaság nyomoráról, a jelenlegi kormány magatehetetlenségéről" szólnak - fogalmazott Fónagy János hozzátéve, hogy a kormányhatározatból kiolvasható megszorító intézkedések "a vasúti közlekedés tönkretételéhez, a magyar belföldi vasúti személyforgalom teljese megszüntetéséhez vezetnek".

Az ellenzéki politikus szerint a kormány nem törődik a vidéken, nem a nagyvárosokban élő emberek létfeltételeinek kérdéseivel, azzal például, hogy hogyan mennek munkába vagy iskolába.

Nem törődnek az európai trendekkel sem. A vasutat a nyugat-európai kormányok a gazdasági válság kezelésében nem egy "leépítendő formációnak", hanem egy kitörési pontnak tekintik, a gazdaságélénkítés és foglalkoztatás növelésének alapvető eszközének tartják - mondta.

Fónagy János közölte: a Fidesz meggyőződése, hogy "a vasutat nem tönkretenni, leépíteni, megnyomorítani, megszüntetni, hanem fejleszteni kell", azért, mert a környezetkímélő, energiatakarékos és biztonságos közösségi közlekedésnek a vasút az egyik alapvető fontos eszköze.

Szólt arról, a mellékvonalak műszaki állapotának felülvizsgálatáról szóló rendelkezés "kódolása az, hogy a mellékvonalak bezárását immáron műszaki indokolásba csomagolva folytatni lehessen". A kormány ilyen irányú lépéseit hibásnak, lelkiismeretlennek és az elkövetkezendő időszak megnyomorításának tartjuk - jelentette ki Fónagy János, aki szerint a magyar vasút történetében a mostani az első kormány, amely "a nyomorúságot egy további nyomorúsággal" akarja megoldani.

Közölte, kérik a kormányt vizsgálja felül szándékát, és más irányokban keressen a vasút problémáira megoldást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Józsinéni
2009. augusztus 21. 20:28
Minek fejleszteni, mikor a vonatokon egy-két ember utazik csupám? AZok is nyugdíjasok és nem fizatnek érte,. AZ összes vágányt fel kellene szedni és beolvasztani.
Fidesz.... majd ha hatalomra kerül egyszer, meglátjuk mit fog csinálnmi. Nem azt amit most mond az biztos
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását