2024. június 2. - Kármen, Anita

Fidesz: rossz az irány, nagy baj lesz

A Fidesz szerint teljesen rossz pályán van Magyarország a foglalkoztatás és a gazdaságélénkítés terén - Czomba Sándor azt mondta, a kormány pontosan az ellenkezőjét teszi annak, mint amit kellene.
2009. augusztus 23. vasárnap 12:30 - HírExtra
A következő kormányzatnak célként kell kitűznie az uniós foglalkoztatási ráta átlagának elérését, amelyhez a következő években legalább 500-600 ezer új, legális munkahelyre van szükség, "ami egy hiteles (...) kormány részéről megvalósítható" - jelentette ki Czomba Sándor.

A fideszes szakpolitikus közölte, szinte biztos, hogy az év végére 11 százalék körüli vagy afeletti lesz a munkanélküliség. Hangsúlyozta: ha nem sikerül megállítani a munkanélküliség növekedését, "nagyon nagy bajban lesz a központi költségvetés".

Kifejtette: kormányzati oldalról a 2010-es büdzsével kapcsolatban egyre többet hallani különböző prioritásokról, amelyek közül az egyik a foglalkoztatás növelése. Ezt hallva "még örülhetnénk is (...), csak az a baj, hogy ismerjük az elmúlt nyolc esztendő történéseit, és azt mondhatjuk, hogy a jóisten őrizzen meg bennünket azoktól a prioritásoktól, amiket a szocialisták kijelölnek" - fogalmazott.

Czomba Sándor közlése szerint 2002-höz képest jelenleg 220 ezerrel több regisztrált munkanélküli van Magyarországon; a foglalkoztatás oldaláról a 27 EU-tagállam közül egyedül Máltát előzi meg az ország.

A politikus úgy látja, ha a munkanélküliek foglalkoztatására kitalált program mögött nincs termelő tevékenység, akkor az csak a statisztikát fogja javítani. Czomba Sándor ezzel az Út a munkához program közfoglalkoztatására utalt, amelynek a finanszírozási rendszerével szerinte nagy a baj, ugyanis - mint fogalmazott - többet fizetnek ki "zömében sepregetésre", mint amennyi a versenyszférában a minimálbér.

Az ellenzéki képviselő szólt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról is, amellyel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy sok cég, amely ilyen munkavállalókat alkalmaz, "borotvaélen táncol", probléma van ugyanis a támogatások lehívásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ki kicsoda
2009. augusztus 23. 13:55
Fantáziátlan bunkók.
Imres
2009. augusztus 23. 12:57
Az a baj ezekkel az idióta és dilettáns szocialistákkal, hogy halvány fogalmuk sincs, mit kezdjenek ezzel az országgal.
A félbehagyott programok is viszik ám a pénzt! A korrupcióról nem is beszélve!
Jött Medgyessy, aki elkezdett valamit és félbehagyta. Aztán jött Gyurcsány, aki idióta ötleteivel nem az ország gazdasági felemelkedését tűzte ki célul, hanem látványpolitizált. Lásd, pl.: kormányzati negyed.
Majd végső kétségbeesésükben elővették Bajnait, aki miniszterként is a csókosokat támogatta. Ráadásul olyan helyzetbe került politikailag, hogy a mozgástere nagyon szűk.
Ebből nyilvánvalóan nem lesz kilábalás. A csődtömeget tovább görgetjük magunk előtt. ráadásul tapad rá a sár folyamatosan.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását