2024. április 28. - Valéria

Fidel Castro feltámadt!

Valósággal újjászületett az örökös kubai vezérdiktátor, Fidel Castro. Legalábbis ezt mondják róla most, hogy betöltötte a 83-at.
2009. augusztus 19. szerda 13:39 - Nagy András
„Vasból van az a szakállas!” – bosszankodik a CIA főnöke a világszerte népszerű Bud Spencer-Terence Hill sorozat Nyomás Utána című epizódjában. Az idézett mondás természetesen Fidel Castro-ra, illetve az ő legendásan jó fizikumára utal. Mivel a fent említett vígjáték még valamikor a nyolcvanas években készült, aligha akadt fenn bárki is azon, hogy a jó öreg Castro még mindig bomba formában osztja a kapitalista világot. Azóta azonban eltelt több, mint húsz esztendő, és a lapok még mindig Castro kiváló egészségi állapotáról számolnak be!

Castro a minap már 83. évét töltötte be, s a hírek szerint szűk családi és baráti körben ünnepelt. Az államfői posztról tavaly februárban az öccse, Raul javára lemondó Castro (a Kubai Kommunista Párt főtitkári posztját azért megtartotta…) szülinapi bulijára elment a legnagyobb „elvtárs” Hugo Chavez venezuelai elnök is.

A szocialista berendezkedésű dél-amerikai ország vezetője a parti után úgy nyilatkozott, hogy Castro valósággal „feltámadt”. Chavez annak ellenére mondta ezt, hogy az utóbbi években egyre több hír jelent meg a világsajtóban, amely szerint Fidel Castro gyengélkedik, sőt talán már nem is sok választja el a haláltól.

„Castro feltámadt! Fizikailag és szellemileg is teljesen friss. Felépült korábbi betegségeiből” – toldotta meg szavait a venezuelai elnök.

Az amerikai lapok is terjedelmes anyagokban számoltak be Fidel Castro augusztus 13-i születésnapjáról. Sajtóértesülések szerint például Hugo Chavez régi szokásához híven saját országából származó ajándékokkal lepte meg Castrot. Így az ex diktátor venezuelai csokoládét, friss szardíniát a két festményt kapott dél-amerikai elvbarátjától.

Lapértesülések szerint azonban nem csupán az ünnepelt kapott ajándékot: Castro állítólag a globalizációról és a gazdasági válságról szóló esszéjével lepte meg a buli résztvevőit.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását