2024. május 10. - Ármin, Pálma

Dzsudzsák: "Én adtam erőt a csapatnak"

Élete meccsét játszotta, élete gólját lőtte és csapata vezérévé vált egy rendkívül fontos találkozón - a HírExtrának mégis megszokott szerénységével nyilatkozott Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven légiósa.
2009. augusztus 17. hétfő 17:59 - Gedei Szilárd

Hogy is volt ez? A lecsúszott beadás, akarjuk mondani Dzsudzsák másik nagy gólja az Ajax elleni 4-3-as meccsen:

Két ilyen bombagól után joggal vetődik fel a kérdés, hogy mennyi időt tölt az ezekhez hasonló szabadrúgás-szituációk gyakorlásával?

Sokat. A tavalyi szezonban kezdtem olyan szinten ráállni a gyakorlásra, hogy ha lehetőség van rá, az edzések végeztével mindig maradok a pályán még egy kicsit a szabadrúgásokat gyakorolni.

Külön kérni kell az edzői stábtól?

Általában azt szoktam kérni, hogy egy kapussal tréningezhessek, de arra is volt már példa, hogy csak a mozgatható sorfalra rúgtam. Ha van rá lehetőségem, akkor szinte mindig maradok.

Biztosan díjazzák az ilyen hozzáállást egy olyan bajnokesélyes csapatnál, mint amilyen a PSV…

Ha arra gondol, igen, mindenképpen meg szeretnénk nyerni a bajnokságot. Egy PSV-szintű csapatnak szinte kötelező az első két hely valamelyikén végeznie, azaz csak Bajnokok Ligája indulást jelentő helyezésben gondolkodunk. Az Ajax ellen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk minderre.

Az Európa Ligában is talpon vagyunk még, csütörtökön Izraelben játszunk a Bnei Yehuda ellen. Mindenképpen be szeretnénk jutni a kupasorozat csoportkörébe.

Ráadásul a nemzeti tizeneggyel is akad még egy-két fontos feladata az idén. Néhány hét múlva a svédek és a portugálok ellen is jól jönne az Ajax ellen mutatott parádé…

Semmit sem szeretnék jobban, mint ha sikerülne ezt a teljesítményemet átmenteni addig, és kitartana a formám. Mindenesetre azon vagyok, hogy minél keményebben eddzek, pontosan tisztában vagyok azzal, hogy fejben és erőnlétileg is topon kell lennem szeptemberre.

Ezek szerint már készül?

Nem szoktam ennyire előre tekinteni, de most átérzem a válogatott előtt álló lehetőséget, pontosan tudom, hogy mekkora esély előtt állunk, s hogy mennyire fontos meccsek várnak ránk. Már most elkezdtem hangolódni a sorsdöntő összecsapásokra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását