2024. május 10. - Ármin, Pálma

"Nem fogok vacakolni, odamegyek és nekiugrom!"

„Nem fogok vacakolni, odamegyek, és nekiugrom az ellenfelemnek” – fogadkozik Bárdosi Sándor MMA Európa-bajnoki címmérkőzése előtt. A birkózás és a szumó után ez lehet a harmadik sportág, ahol arathat.
2009. augusztus 16. vasárnap 16:49 - Gedei Szilárd
Bárdosi Sándorról tudjuk, hogy meglehetősen konok ember: ha egyszer elhatározza, hogy a birkózás (olimpiai ezüst) és az amatőr szumó (Világjátékok-győzelem) után egy harmadik sportágban, az MMA-ban is sikeres lesz, akkor az lesz. Mégpedig remélhetőleg augusztus 19-én a debreceni Főnix csarnokban, ahol a Shield Security K-1 Magyar Nagydíj betétmérkőzésén megmérkőzik a WPKC szervezet Európa-bajnoki övéért.

A vérében van


„Nem tehetek róla, ilyen vagyok, a véremben van – utalt a benne uralkodó egészséges küzdőszellemre Bárdosi. – Fáradt vagyok, mint a kutya, az edzőm, Sándor György igényeinek nem könnyű megfelelni, kihajtja belőlem a lelket is. Az utolsó héten már több pihenőt kapok, akkor majd a formám is <<kiegyenesedik>>, s nagy harci kedvvel léphetek szorítóba a Főnix csarnokban. Debrecenben egy sikerre éhes Bárdosit fognak látni, aki odamegy, nem vacakol, hanem nekiugrik az ellenfélnek. Esélyt sem akarok adni az ellenfelemnek, a német Dean Loynak” – mondta a Világjátékok után valóban fáradtnak tűnő harcos.



Bárdosi azt is elárulta, feltüzeli a lehetőség, hogy harminckét évesen a birkózás és a szumó után az MMA-ban is rangos nemzetközi trófeát szerezhet: „Örülök, és nagy dolognak tartom, hogy idáig eljutottam! Ez eddig csak Növényi Norbinak sikerült, aki birkózásban, kick-bokszban és MMA-ban is a csúcsra ért. Szeretném követni őt, fantasztikus dolog lenne, ha sikerülne győznöm a Főnixben”.

Bizony, fantasztikus lenne, de vajon milyen jövőt tervez egy esetleges győztes meccs tükrében? Nem lehetetlen ugyanis, hogy a későbbiekben esetleges japán karrierje érdekében kizárólag az MMA-ra összpontosít.

Egy karrier kezdete?

„Minden a „matekon” múlik, jó teljesítmény kell Debrecenben, aztán Hollandiában is győznöm kell, s akkor, ha minden jól alakul, jöhet Japán! Na, arra minden eddiginél keményebben kellene készülnöm, nem nagyon férne más sportág az időmbe. Számomra nem a pénz, nem is a presztízs a legfontosabb, persze mindkettő sokat számít. Elsősorban magamnak szeretném bebizonyítani, hogy a világ legkeményebb küzdősportjában is oda tudok érni a legjobbak közé” – tette még hozzá Bárdosi.

Mit is lehet mindehhez hozzátenni? Csak remélni tudjuk, hogy ezzel a szimpatikus hozzáállással harmadik sportágában is a csúcsra ér Sanyi – ismerve őt ez bizony egyáltalán nem lehetetlen…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását