2024. április 29. - Péter

SZDSZ: draskovics mondjon le

Draskovics Tibor éppen a szélsőséges, terrorizmusra is kész szervezetek elleni határozott állami fellépést segítené, ha azonnal lemondana hivataláról - tartalmazza az SZDSZ az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye.
2009. július 28. kedd 15:02 - HírExtra
A liberális párt szerint Draskovics Tibor néhány napja "olyan súlyos hibát követett el, amely után rendészeti miniszter egyetlen demokratikus országban sem maradhat a székében". Hozzátették: a miniszter a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezet elleni "bizonyítékokat" tárt a nyilvánosság elé, s mint utólag kiderült: megalapozatlanul. Az SZDSZ szerint ezzel a tárcavezető visszamenőleg hiteltelenné tette a rendőrség és az ügyészség terrorizmus elleni harcát, és elősegítette, hogy egy valóban súlyos társadalmi veszélyhelyzet helyett egy félrevivő, marginális üggyel foglalkozzon a nyilvánosság.

Az SZDSZ szerint a történtekre három magyarázat lehetséges, de nyugati politikai kultúrákban mindhárom esetben lemond a miniszter. Az egyik lehetőség, hogy Draskovics Tibor szándékosan nem mondott igazat, de az SZDSZ közleménye szerint ezt a liberális párt nem feltételezi.

Másik lehetőségnek azt nevezték, hogy a miniszter és munkatársai nem voltak körültekintőek, tévesen értelmezték a rendelkezésükre álló bizonyítékokat, és ezek közül rosszul választották ki azt, amit a nyilvánosság számára bemutattak. Az SZDSZ szerint ilyen súlyos felelőtlenséget egy rendőrségért felelős vezető nem engedhet meg magának. A liberális párt szerint a harmadik lehetőség, hogy valakik szándékosan le akarták járatni Draskovics Tibort vagy hitelteleníteni kívánták a szélsőséges csoportok elleni nyomozást, "miniszter úr pedig hagyta magát megtéveszteni". Az SZDSZ szerint ebben az esetben Draskovics Tibor alkalmatlannak bizonyult feladatára.

A Szabad Demokraták Szövetségének meggyőződése, hogy a szélsőséges paramilitáris csoportok léte és eddig ismertté vált tevékenysége egyaránt jogos aggodalomra ad okot, és ezzel minden demokratikus politikai erőnek foglalkoznia kell - tartalmazta a közlemény. Hozzátették: az elmúlt években politikusok házára lőttek rá vagy dobtak Molotov-koktélt, újságírót vertek meg, közéleti személyiségeket fenyegettek meg életveszélyesen. Ezen cselekedetek egy részét a magát Magyarok Nyilainak nevező szervezet vállalta magára - írták. Azt is hangsúlyozták: a rendőrség és az ügyészség hosszú idő után idén tavasszal végre őrizetbe vett néhány embert e csoport tagjai közül.

Ezt a felderítői munkát tette most hiteltelenné és nevetségessé egy jól hangzó sajtótájékoztató kedvéért a rendészeti szervek munkáját felügyelő miniszter - emelték ki.
Az ügy előzménye, hogy Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken elismeréseket adott át a Magyarok Nyilai ügyében folytatott nyomozás során kiemelkedő teljesítményt nyújtott rendőröknek.

Ezen a sajtórendezvényen a sajtó részére átadtak egy DVD-t, amelyen egy felvételen egy robbanást lehet látni. A felvételről Draskovics Tibor azt mondta még pénteken, hogy azt "a bombát sajnos valódi magyar terroristák helyezték ott el, ők robbantották föl, ők készítették el a felvételt. Ki akarták próbálni azt az eszközt, amit használni akartak", ha ezt részben a megjutalmazott rendőrök nem akadályozzák meg.

A Fidesz már szombaton arról beszélt, hogy Draskovics bizonyítékot hamisított, sajtóhírek ugyanis arról számoltak be, hogy a felvétel két évvel korábban, 2007 augusztusában történt Bonyhádon. Ezért a Fidesz távozásra szólította fel Draskovics Tibort.

A köztelevízió Nap-kelte című műsorában kedden Mesterházy Attila azt mondta: Draskovics Tibor alighanem egyik beosztottjától kaphatott téves tájékoztatást, akitől emiatt meg kell majd válnia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. július 28. 15:14
megint a bűnőző ibolyka párt mi is azt mondjuk hogy takarodjon bajnai de ibolykáék tartották bennt gyurcsányt a parlamentben .......remélem ibolyka meg a haverja zsarolásért stb bárki lesz a belügyis ítéletett kap
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását