2024. május 16. - Mózes, Botond

Draskovics "elszabadult"?

Navracsics Tibor szerint Draskovics Tibor vagy Bajnai Gordon kormányfő és az MSZP megrendelésére cselekedett a sok vitát kiváltó robbantásos felvétel ügyében, vagy "önállósodott, elszabadult".
2009. július 28. kedd 14:05 - HírExtra
Ha megrendelésre cselekedett, az azt jelenti, hogy a miniszterelnök és a szocialisták pontosan tudták: amit az igazságügyi és rendészeti miniszter bizonyítékként mutat be, az nem igaz - mondta a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Hangsúlyozta: a másik magyarázat - hogy Draskovics Tibor "saját szakállára", a kormányfő tudta nélkül cselekedett - azt jelenti, hogy rendkívül kockázatos akcióba kezdett a kormány egyik minisztere, aki "önállósodott, elszabadult a kormányzati munkában".

A tárcavezető jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy ismét "hiszterizálja a közhangulatot", és olyan környezetet alakítson ki, amely valóban alkalmas lehet arra, hogy egyesek számára a politikai terrorizmus elfogadható legyen - mondta Navracsics Tibor, aki szerint ilyen értelemben Draskovics Tibor jelen pillanatban nem felszámolni készül a politikai terrorizmust, hanem előkészíteni. Úgy fogalmazott: "Vagyis ha a politikai terrorizmus megjelenik, az nem kis mértékben Draskovics Tibor és a szocialista politikusok intellektuális előkészítő munkájának lesz köszönhető".

A Fidesz frakcióvezetője Draskovics Tibor elmúlt húsz évben végzett munkáját úgy jellemezte: ahol megjelenik, ott biztos, hogy baj van. Véleménye szerint a jelenlegi igazságügy-miniszter korábban tönkretette magyar kis- és középvállalkozások ezreit, a magyar közigazgatást, tevékenysége alatt folytatódott a rendőrség "teljes széthullása", és a Nemzeti Nyomozó Irodával (NNI) való viszonya is "meglehetősen zaklatottan alakult".

Az ellenzéki politikus kifejtette: az utóbbi időszakban, amikor a szocialista kormány bajban van, akkor "csodálatos módon a politikai terrorizmus mindig szárnyra kap (...) legalább is a szónoklatok szintjén, hiszen évek óta azt láthatjuk, hogy miközben a szocialista politikusok beszélnek a politikai terrorizmusról, vagy nincs politikai terrorizmus, vagy nem tesznek semmit sem ellene".

Az MSZP és MSZP-kormány jelenleg bajban van, ezért előveszik a politikai terrorizmust, mint ütőkártyát - vélekedett.

Navracsics Tibor szerint azonban a terrorizmus nem szövi át a magyar politikai életet, de ha mégis - tette hozzá -, akkor miért nem tesz Draskovics Tibor ellene, miért csak "szenzációhajhász sajtótájékoztatókat" tart rosszul sikerült és hamisított bizonyítékokkal?
Draskovics Tibor pénteki tájékoztatóján olyan felvételt hozott nyilvánosságra, amelyről azt állította, hogy politikai alapú terrorizmus előkészületeit jeleníti meg.

Az ügyben Balsai István, a Fidesz politikusa hétfői tájékoztatóján azt mondta: a felvétel valójában egy Bonyhádon történt korábbi bűncselekmény ügyében készült.

A felvételeket hétfőn kora délután bemutatták az NNI Aradi utcai épületében, hogy az üggyel foglalkozó újságírók és országgyűlési képviselők meggyőződhessenek annak hitelességéről. Az eseményen sem a szakminiszter, sem a Fidesz képviselői nem vettek részt; Draskovics Tibor - szóvivője közlése szerint - azért, mert szemernyi kétsége sincs afelől, hogy a felvétel - mint ahogyan azt a rendőrség is állítja - az egyik gyanúsított gépéről származik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kiskisember
2009. július 29. 07:27
ez a féreg nem más mint MAGYARELLENES , és HAZAÁRULÓ, Fel kell AKASZTANI !!
ferooo1
2009. július 28. 15:10
nagyon boldogok vagyunk hogy DRASKOVITS UR belügyminiszter ....olyan szép délceg ember értelmes arc vonásokkal....nappaliban miota kint egy hatalmas képe jobban esznek a gyerekek ...csak jót tudunk róla mondani köszönjük hogy megvéd azoktól a csunya terroristáktól
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását