2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újabb rehabilitációs központ létesül

Közel egymilliárd forint ráfordítással térségi rehabilitációs központot hoznak létre Sárváron. Az új, háromszintes építmény alapkövét az egészségügyi miniszter csütörtökön helyezte el a helyi kórház területén.
2009. július 9. csütörtök 15:42 - HírExtra
Székely Tamás az MTI kérdésére elmondta: az egészségügyben a rehabilitációs terület az elmúlt években méltánytalanul elhanyagolt volt. Az érdeklődés középpontjában a gyógyítás állt, holott a rehabilitációnak komoly szerepe van. Ma már nem elég, ha csak elvégeznek egy műtétet a betegen, vissza is kell vezetni őt a társadalomba, vissza kell adni a munkaképességét. Erre szolgálnak a rehabilitációs intézetek, amelyek egyik jó példája a sárvári központ - tette hozzá a miniszter.

Vancsura Miklós, a sárvári kórház főigazgatója beszámolt arról, hogy a rehabilitációs központban 92 ágyas, komplex rehabilitációs tevékenységre alkalmas gyógyító osztályt hoznak létre. A részlegben megtalálható lesz minden olyan terápiás egység, amely a rehabilitációs ellátáshoz szükséges.

Az új intézmény részben a kórház sebészeti osztályának átalakításával, részben egy új háromszintes épületben valósul meg. Az osztályokon 2, 3 és 4 ágyas, fürdőszobával ellátott betegszobákat alakítanak ki. Lehetőséget biztosítanak arra is, hogy a rehabilitáció az eltérő ellátási igényekhez igazodjon.

A beruházás a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében, mintegy 791 millió forintos európai uniós támogatással valósul meg. A nemzetközi szintű szakmai rehabilitációs központ háttere lehet Sárvár és a régió egészségturisztikai korszerűsítésének is - közölte Balogh József, a regionális fejlesztési tanács elnöke.

Kiemelte, hogy Vas megyében a sárvári kistérség nyerte el a legtöbb uniós támogatást, több mint 12 milliárd forintot 2004. és 2008. között. A helyi önkormányzatoknak nagy szerepük van abban, hogy a város "több lábon áll", elképzeléseik vannak, keresik a lehetőségeket, hogyan lehet az eddigi értékeket megőrizni, új feladatokat találni és ehhez támogatókat szerezni - mondta Balogh József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását