2024. április 28. - Valéria

Új elnökök az MDF-ben

Tisztújítást követően az MDF Szegedi Szervezete Tímárné Horváth Magdolnát választotta meg a szervezet elnökévé, miután elődje Mécs László lemondott.
2009. július 6. hétfő 20:08 - HírExtra
Tímárné Horváth Magdolna szegedi elnök az MTI megkeresésére elmondta: a párt kiemelten kezeli a jövőben az oktatást, a családok elszegényedését és a munkahelyteremtés ügyét. Hangsúlyozta, az európai parlamenti választásokon elért eredmény is azt jelzi, hogy az MDF-et elismerik az emberek és bíznak a pártban.

Jelenleg a párt Csongrád megyében 80-85 tagot számlál. Az utóbbi idők kilépőhullámát Csongrád megye nem érezte meg, ugyanis a június 20-án lemondott és kilépett Grezsa István megyei elnököt nem követték. Sőt, a tagok létszámának növekedésére számítanak, mert a tisztújító gyűlésen több régi tag jelezte, hogy lesznek belépők - tette hozzá a párt szegedi vezetője.

Az MDF június 20-i országos gyűlése után több küldött kifogásolta azt, hogy nyílt volt az a bizalmi szavazás, melyen a megerősítették Dávid Ibolyát elnöki tisztében.

Porkoláb Mátyás, az MDF II. kerületi szervezetének elnöke a gyűlés után azt mondta: nem adtak helyt annak az ügyrendi javaslatának, amely arra irányult, hogy az országos gyűlés akar-e inkább titkosan szavazni arról, hogy továbbra is Dávid Ibolya maradjon-e párt elnöke.

Mindezek után június elsején jelentette be, hogy lemondott a főváros II. kerületében betöltött MDF-elnöki tisztségéről, és elhagyta a pártot húsz párttársával együtt.
Porkoláb Mátyás azzal indokolta döntését, hogy "az MDF a nemzet iránt elkötelezett keresztény-konzervatív pártból elv és hagyományos értékek nélküli, meghatározhatatlan ideológiájú, populista párttá vált".

Az MDF újpesti szervezete szerint politikailag elfogadhatatlan a párt irányváltása és aggályosak a legutóbbi országos gyűlésen tapasztalt jogsértések és csalások. A tagok közül többen is jelezték a pártból való kilépési szándékukat.

Az MDF VIII. kerületi szervezete még június végén feloszlatta magát. Június elsején jelentették be, hogy kilépett a pártból az MDF Békés megyei, békéscsabai, gyulai és mezőkovácsházi szervezetének elnöke. Takács Péter, aki addig vezette a megyei és a békéscsabai szervezetet, akkor elmondta: a tagság és személy szerint ő sem tud azonosulni a Dávid Ibolya pártelnök által képviselt új irányvonallal, mert az ellentétes a párt 1988-ban lefektetett alapelveivel és értékrendjével.

Az MDF Győr-Moson-Sopron megyei választmányának elnöke, Szabó Miklós hétfőn közölte: felfüggesztette tevékenységét az MDF mosonmagyaróvári szervezete, Németh Sándor helyi elnök vezetői megbízatásáról lemondott, négyen pedig kiléptek a pártból.
Hozzátette: a helyi szervezet mindaddig felfüggeszti tevékenységét, amíg Dávid Ibolya, a párt országos elnöke és Herényi Károly elnökhelyettes nem tisztázza magát az ellenük felhozott ügyészségi vádak alól.

A legfőbb ügyész június 24-én kérte az Országgyűléstől Dávid Ibolya és Herényi Károly képviselői mentelmi jogának felfüggesztését. Az MTI úgy tudja, azért, mert Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Herényi Károly, az MDF politikusa megalapozottan gyanúsítható kétrendbeli személyes adattal visszaélés vétségével, valamint egyrendbeli kényszerítés bűntettével az adatgyűjtési üggyel összefüggésben.

Herényi Károly elnökhelyettes június 3-án azt mondta: az MDF "mindenféle különösebb megrázkódtatás nélkül fogja ezt a váltást túlélni", többen lépnek be a pártba, mint ahányan az elmúlt időszakban kiléptek.

A képviselő nagyjából húszra tette azoknak az MDF-eseknek a számát, akik az utóbbi időben elhagyták a pártot és ezt - az alapszabály szerint - írásban is jelezték.

Véleménye szerint a kilépőket két csoportba lehet sorolni: vannak olyanok, akik nem értenek egyet az MDF útjával és ezt "tisztességesen, becsületesen levélben közlik". A másik csoport szervezeteket akar megszüntetni, feloszlatni, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy kárt okozzon az MDF-nek - hangoztatta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását