2024. április 28. - Valéria

Nem egyeztetnek a vagyonadóról

Meghiúsul az az ötpárti egyeztetés, amit hétfő reggelre hívott össze Demszky Gábor a vagyonadóról szóló törvénytervezet kapcsán - tudta meg az MTI pénteken fővárosi ellenzéki politikusoktól.
2009. június 5. péntek 16:51 - HírExtra
Tarlós István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke és Hock Zoltán, az MDF frakcióvezetője elmondta, hogy az ellenzék elutasító álláspontja ez ügyben már régóta közismert, ezért nem látják értelmét a főpolgármester által kezdeményezett újabb találkozónak.

Tarlós István rámutatott: a Fidesz vezetői már többször leszögezték, hogy kormányzati pozícióba kerülve azonnal eltörlik ezt az adót. "Demszky úrral" ezért nincs miről egyeztetnünk, az álláspontunk világos, örülünk, hogy ha átveszi ő is a gondolatainkat és csatlakozik hozzánk - jegyezte meg. Hozzátette, arra azért nagyon kíváncsi lesz, hogy "Demszky úr elvbarátai" a parlamentben megszavazzák-e ezt a törvényjavaslatot. "Velünk ne kampányoljon Demszky Gábor, mi önálló emberek vagyunk, ki tudjuk alakítani véleményünket nélküle is" - szögezte le.

Hock Zoltán közölte: levélben tájékoztatta a főpolgármestert arról, hogy az időpont alkalmatlansága miatt nem vesznek részt a hétfő reggel nyolc órára összehívott találkozón. Levelében tájékoztatta a főpolgármestert arról is, hogy az MDF-frakció nem támogatja az ingatlanadó bevezetését. Megjegyezte: abban Demszky Gábornak igaza van, hogy az ingatlanok megadóztatása leginkább a budapestieket sújtja. Ha a parlament elé kerül ez a törvénytervezet, akkor Katona Kálmánnal együtt, aki az országgyűlésben is képviselőtársa, ellene szavaznak majd - tette hozzá.

Hock Zoltán kitért arra is: nem tartja szerencsésnek, hogy egy hétfő reggeli eseményre péntek délben hívják meg őket. Hasonló ok, már lekötött programjuk miatt nem vettek részt a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén sem. Nem célravezető az, hogy ha a közgyűlés időpontja egyes szocialista politikusok szabadságához igazodik - szögezte le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását