2024. május 13. - Szervác, Imola

Vita a közterület-használati díjról

További egyeztetéseket igényel a díjról, ezért elnapolta döntését a Phralipe Független Cigány Szervezet közterület-használati kérelméről csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága.
2009. június 4. csütörtök 21:12 - HírExtra
A szervezet július 4. és augusztus 15. között nemzetiségi fesztivált szeretne rendezni a Felvonulási tér Műcsarnok melletti részén. A Sokszínű Budapest - nemzetiségek fesztiválja elnevezésű program fő célja a Phralipe arculatának erősítése, méltó helyének biztosítása a kisebbségek és a többség megbeszélésében - rögzítette a szervezet a bizottsághoz írt kérelmében.

A rendezvény keretében kézműves mesterek portékáit, a kisebbségekhez kapcsolódó termékeket árusítanának. A rongyszőnyegtől a hordóig, a vesszőfonatú kosaraktól a kovácsoltvas termékekig és a viseletekig sokféle eszköz és tudás jelenhet meg. A fesztiválnak része a kisebbségek ételspecialitásainak bemutatása is: a tócsnitól a cigánypecsenyéig, a laskától a wurstig kínálnak majd különlegességeket.

A fővárosi szabályozás előírása szerint a közterület-használati díj az egész program után mintegy 12 millió forint lenne. A bizottság mintegy hárommillió forintot javasolt a hivatali előterjesztés alapján. Ezt az összeget csak a vendéglátásban érintett területek után fizetnék. A Phralipe azonban teljes díjmentességet szeretne, ezért tovább egyeztetnek.

A Margitsziget arculatának megőrzése érdekében tucatnyi rendezvény megtartását elutasította a bizottság. Másodszor is elutasította a testület azt a kérelmet, hogy az egyébként a főváros által is támogatott dunai uszálystrand az engedélyezett 900-nál 500 négyzetméterrel nagyobb területet használhasson. Csakúgy, mint korábban, most is közlekedési okok miatt vetették el a kérelmet. Az elutasított beadványok között szerepelt a Szcientológia Egyház Budai Missziója által a Móricz Zsigmond körtéren tervezett könyvárusítás is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását