2024. május 13. - Szervác, Imola

Háromszor annyit is fizethetünk a parkolásért

Júliustól tovább drágulnak a parkolási díjak a fővárosban, amelyek esetenként már háromszorosára nőttek júniustól; a további drágulás oka, hogy a díjak a BKV-jegyárakhoz igazodnak - mondta a fővárosi Fidesz-frakció közlekedési szakértője csütörtökön az MTI-nek.
2009. június 4. csütörtök 20:48 - HírExtra
A Fővárosi Közgyűlés MSZP-SZDSZ-s többsége júliustól ismét, maximum 4,8 százalékkal megemelte a BKV-tarifákat, ezzel egyúttal a parkolási díjak emeléséről is döntött - közölte Wintermantel Zsolt.

Emlékeztetett, hogy a városvezetés Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes szorgalmazására olyan parkolási rendeletet javasolt áprilisban, amely szerint a parkolási díjak a BKV-jegyárakhoz igazodnak. A június 2-án hatályba lépett parkolási áremelést a 290 forintos BKV-jegyárhoz kötötték, s mivel június 3-án 300 forintra emelték a BKV-jegy árát, ezért júliustól tovább drágulnak a parkolási díjak - jegyezte meg.

A Fővárosi Közgyűlés rendelete szerint a legalacsonyabb, 115 forintos óradíj 145 forintra, a legdrágább, 430 forintos pedig 580 forintra nőtt. Egyidejűleg bővítették a fizetőövezetek határát, s több helyen az eddigi 18 óra helyett 20 óráig kell parkolási díjat fizetni. A díjemelések ellenére egyelőre továbbra sem lehet papírpénzzel és bankkártyával fizetni, mivel ez csak a parkolóórák korszerűsítése után, a későbbiekben valósulhat meg.

Wintermantel Zsolt közölte: nem igaz az a városvezetés és a Parking Kft. által hangoztatott álláspont, miszerint júniustól csak átlagosan 27 százalékkal nőttek a parkolási díjak. A Váci út, Dózsa György út és a Dráva utca által határolt területen például háromszorosára nőtt a parkolási díj, 115 forintról 365 forintra. Jelentős a drágulás a Duna és a Nagykörút között is, ahol az eddigi 210-300 forint helyett 365 forintot kell fizetni. Csaknem a duplájába kerül a parkolás a Dózsa György út - Podmaniczky utca - Rákóczi út térségében, ahol 115 helyett 220 forintot kell fizetni. A Szilágyi Erzsébet fasor - Margit körút között 210-ről 290 forintra emelték a tarifát, de mivel olyan helyekre is kiterjesztették a 290 forintot, ahol eddig csak 150 forintot szedtek, így csaknem megduplázódott a díj.

Wintermantel Zsolt hangsúlyozta, a parkolási gondok rendezésénél az lenne a legfontosabb, hogy a bevételeket visszaforgassák a közterületeken kívüli parkolóhelyek, például mélygarázsok, parkolóházak építésébe, hogy ezáltal minél kevesebb autó parkoljon az utcákon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását