2024. április 28. - Valéria

MSZP: A Fidesz kivétlez a jómódúakkal

A Fidesz a jómódúakat részesíti előnyben a szegényebb rétegekkel szemben, amikor a vagyonadót ellenzi - közölte Szabó Zoltán az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-vel pénteken.
2009. június 5. péntek 17:32 - HírExtra
A vagyonadóból a kormány 50 milliárd forint bevételt remél, amelyet teljes mértékben a személyi jövedelemadó csökkentésére kíván fordítani. Ha hárommillió adófizetővel számolunk, akkor ez fejenként 17 ezer forintos adóteher-csökkenést jelent - mondta Szabó Zoltán hozzátéve: a Fidesz a társadalom legjobb módú öt százalékát kívánja előnyben részesíteni azon az áron, hogy hárommillió szja-t fizető 17 ezer forinttal több adót fizet.

Aki úgy gondolja, hogy a társadalom legjobb módú öt százaléka helyett kifizeti évente a 17 ezer forintot, az valóban szavazzon a Fideszre - hangsúlyozta.

Elmondta azt is: az elmúlt napokban olyan feltételezések láttak napvilágot, amely szerint a Fidesz azért nem akarja a vagyonadót, mert több "prominens" képviselője is érintett lenne.
Szerinte ennél egyszerűbb és a "Fideszre jellemzőbb" az indok: a négyéves kormányzásuk alatt megszokott értékrendet követik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását