2024. május 13. - Szervác, Imola

Ekkora bajnban a két kereskedelmi csatorna?

Részletfizetést kért idei koncessziós díjára az RTL Klub és a TV2 is; az MTI értesülését kedden mindkét csatorna illetékesei megerősítették.
2009. május 26. kedd 21:30 - HírExtra
Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatója az értesülés kapcsán bővebbet nem mondott el, de az MTI médiahatósági forrásból úgy tudja: a társaság a gazdasági válság hatásai mellett azzal indokolta május 12-i dátummal ellátott beadványát, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) mindeddig nem döntött díjcsökkentési kérelmükről.
Várdy Zoltán, a TV2 vezérigazgatója az MTI-nek azt mondta: "tettünk már egy lépést annak érdekében, hogy racionalizáljuk a működésünket, a műsorszolgáltatási díjunkat próbáltuk csökkenteni, ez egyelőre nem ment át; keressük az újabb utakat, ahol reálisan tudjuk kezelni ezt a kérdést".

Az ORTT múlt keddi ülésén jelentette be a médiahatóságba az SZDSZ által delegált Tímár János, hogy visszavonja a hazai koncessziósdíj-rendszert átalakító javaslatát, amely a jelenlegi 1,8-1,9 milliárd forintról egy és negyed milliárdra mérsékelte volna az RTL, körülbelül 930 millió forintra a TV2 által fizetendő summát.

Ugyanitt jelezte a korábban a két társaság által fizetendő összeg felezését felvető Ladvánszky György (MSZP), hogy a május végi díjfizetési határidő utánra tetetné át javaslata tárgyalását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását