2024. május 17. - Paszkál

Figyelem! Mától nincs felső rakpart!

Hétfőtől várhatóan 2010 szeptemberéig lezárják a főváros XI. kerületében a Műegyetem (felső) rakpartot.
2009. május 25. hétfő 07:59 - HírExtra
A 4-es metró Duna alatti és pesti oldali alagútszakaszainak építéséhez a fúrópajzs kiszolgáló berendezése fokozatosan áttelepül a Szent Gellért térre, ahol folytatják az állomás és a mozgólépcső lejtaknájának építését, illetve megkezdik a kijárat építését - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság. Az alsó rakpart a lezárás idején végig használható lesz.

A 4-es metró alagútépítési munkái a budai oldalon befejeződtek. A déli alagútfúró pajzs május 18-án elindult a Duna alá. A pesti oldali alagútépítéshez az Etele téri kiszolgáló rendszert fokozatosan áttelepítik a Szent Gellért térre. Néhány hét múlva már ideszállítják az alagút falának elemeit, illetve innen szállítják el a kifejtett földet, egészen addig, amíg a pajzsok el nem érik a Baross téri állomáson kialakítandó pajzskiszerelő kamrát. A pajzsok kiszolgálásával együtt épül majd a Gellért téri állomás lejtaknája és kijárata - áll a közleményben.

Kerülőútvonalként a tavaly nyári lezáráshoz hasonlóan elsősorban a Budafoki utat és Bartók Béla utat javasolják, a Budafoki út Szent Gellért téren lezárt rövid szakaszát is újra használhatják majd az autósok. Az alsó és a felső rakpart idén sem lesz együttesen lezárva. A budai alsó rakpart dél felől június közepéig a Margit hídig, június közepétől csak a Lánchídig használható, de a Lánchídtól a felső rakparton ekkortól is tovább tud majd haladni észak felé az autósforgalom.

A DBR szerint a Műegyetem rakpart várhatóan jövő év szeptemberéig lesz lezárva, de ezután a metróépítési munkák miatt újabb lezárásra valószínűleg már nem lesz szükség. Az állomásnál a felszínről egy széles lépcső vezet majd az aluljáró bejárati csarnokába, ahonnan mozgólépcsőn lesz elérhető a metró Gellért téri megállója. A felszíni gyalogos terület díszburkolatot kap. A mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedését a Műegyetem kerítése mellé tervezett liftek segítik majd. Innen egy melléklépcsőn is elérhető lesz az állomás galériaszintje, ahonnan egy gyalogos átjárón lesz megközelíthető a Műegyetem rakpart alá tervezett mélygarázs.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását