2024. május 2. - Zsigmond

Utolsó edzés a nagy csata előtt

Szerdán délelőtt Sierre-ben megtartotta utolsó edzését az oroszok elleni barátságos mérkőzés előtt a pénteken kezdődő svájci világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott.
2009. április 22. szerda 12:05 - HírExtra
Pat Cortina szövetségi kapitány távollétében - a szakember csak délután csatlakozik az együtteshez, mivel klubjával bajnoki mérkőzést játszott - Diego Scandella és Énekes Lajos másodedzők vezényeltek bő félórás tréninget a keret tagjainak, a programban néhány pörgős támadófeladat várt a játékosokra.

A helyszínre érkező magyar szurkolókkal a svájci drukkerek hamar érzékeltették, hogy a 19:15 órakor kezdődő összecsapáson a címvédő oroszokért szorítanak, és természetesen Ilja Kovalcsukék sikerét várják.

Az NHL-sztárokkal teletűzdelt együttes délután négykor érkezik a mérkőzés helyszínére.
A két csapat története során eddig egyetlen alkalommal találkozott, 1964. január 28-án Innsbruckban az olimpián 19-1-re nyertek az oroszok.

Ondrejcik Rastislav, aki első vb-jére készül, a tréning után elmondta, hogy most biztosan nem lesz ilyen nagy különbség.

"Szerintem elbízzák magukat, nagyképűek lesznek, és egy meccs alatt különben is bármi megtörténhet. Nagyon szeretném, ha a vb-n a miénk lenne a meglepetéscsapat" - nyilatkozta a szlovákiai Lőcsén született magyar hátvéd.

A két válogatott randevújával fennállásának 75. évfordulóját ünnepli a helyi hokiklub, a másodosztályban szereplő Sierre.

A magyar támadósorok:
1. sor: Palkovics Krisztián, Fekete Dániel, Kovács Csaba
2. sor: Vas Márton, Ladányi Balázs, Peterdi Imre
3. sor: Vas János, Nagy Gergő, Kóger Dániel, Jánosi Csaba
4. sor: Benk András, Majoross Gergely, Vaszjunyin Artnyom, Holéczy Roger
(a 3. és 4. támadósorban egy hokis mindig pihen)
hátvédpárok:
Horváth András, Tokaji Viktor - Szélig Viktor, Ennaffati Omar - Svasznek Bence, Sille Tamás - Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását