2024. április 26. - Ervin

Kiderült az igazság a nőkről!

A nők sokkal válogatósabbak, mikor párt keresnek maguknak, mint a férfiak. A férfiaknak viszont fontosabb az alkat, mint a nőknek. az olaszoknak különösen. A németeknek őszinteség kell, a belgáknak nagylelkűség.
2009. április 22. szerda 14:27 - HírExtra
Izgalmas kutatást végeztek el Európa 13 országában arról, miként vélekednek a nők a férfiakról a férfiak pedig a nőkről. Kiderült a nők sokkal nagyobb igényeket támasztanak potenciális partnereikkel szemben, mint a férfiak. Az erősebb nem elvárásai csak a megjelenés és a testalkat esetében nagyobbak, minden más szempontból nézve a nők sokkal válogatósabbak.

A válaszok alapján kiderült, hogy a nők - két szempontot kivéve - sokkal nagyobb elvárásokkal rendelkeznek az ellenkező nemmel szemben. A 32 szempont közül csak kettő, a megjelenés és a testalkat volt az, amelyekre a férfiak nagyobb hangsúlyt fektetnek, mint a nők.

Az okos nőknek nagy az elvárásuk

Összességében a válaszadó nők körében 27 százalékkal nagyobb volt azoknak az aránya, akik magas elvárásokat támasztanak a férfiakkal szemben. Különösen jellemző ez a magasan képzett egyedülálló nőkre, akik 44 százalékkal nagyobb arányban bizonyultak válogatósabbnak az európai férfi átlaghoz képest.

KERETES
A Parship online társkereső hálózat által megrendelt páneurópai kutatás során a megkérdezetteknek 32 kvalitás fontosságát kellett elhelyezni egy-egy ötfokú skálán. A 13 európai országban lefolytatott felmérés során országonként 1000, 18 és 59 év közötti párkapcsolatban élő, illetve egyedülálló nőt és férfit kérdeztek meg.
/KERETES

Ugyanakkor mindkét nemre jellemző, hogy a párkapcsolatban élők nagyobb elvárásokat támasztanak partnerükkel szemben, mint az egyedülállók. Az előbbiek körében többen sorolták fontosnak a kompromisszumkésséget, a nyitottságot és a pontosságot, de kevesebb tartották döntőnek a fizikai vonzalmat, mint a szinglik.

A kutatás adatai szerint a brit férfiak támasztják a legkevesebb elvárást partnereikkel szemben. Az olyan szempontokat, mint a képzettség, a fizetés és az erkölcsösség, csak 41 százalék minősítette döntő szempontnak. 32 százalék tartotta fontosnak, hogy a nő jól főzzön és rendben tartsa a háztartást, és 52 százalékuk várja el, hogy a nő szép legyen.

Viszont 70 százalékuknak fontos a jó humor, az őszinteség, a nyitottság és az intelligencia. Bár a brit férfiak 68 százaléka fontosnak tartja a monogámiát, csak 32 százalék mondta azt, hogy a hűség döntő szempont számára.

Az anyagiak

Velük szemben a brit nők 90 százaléka elvárja a partnerétől, hogy őszinte, kommunikatív és hűséges legyen. Az anyagi szempontokat nézve csak közel 20 százalékuk érzi fontosnak, hogy a férfi többet keressen, 83 százalékuk inkább az anyagi egyenlőséget részesíti előnyben.

Azonban míg a nők 61 százaléka azt mondta, hogy nem randizna fukar férfival, addig az erősebbik nem képviselőinek 66 százaléka állította, hogy a spórolási képességét nagyra értékeli egy nőben. Érdekesség, hogy míg a brit nők 40, addig a brit férfiaknak csak 13 százaléka nem randevúzna munkanélküli személlyel.

A franciák a csinosra mennek

A válaszok alapján a kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a vizsgált országok körében a francia férfiak számára a legfontosabb, hogy a nő mennyire csinos. Igaz, közel ugyanilyen fontosságot tulajdonítanak annak, hogy választott vagy leendő partnerük intelligens legyen.

A külső fontos az osztrák és az olasz férfiaknak is, a svédeknek viszont szinte alig számít. Míg az osztrák férfiak nagy hangsúlyt fektetnek a fizikai vonzalomra, az olaszoknak pedig nagyon számít a nő megjelenése, addig a svéd férfiakat kevéssé érdekli, hogy a nőnek milyen a ruhatára és mennyire követi a divatot.

Szintén nem nagyok az elvárásai a svájci férfiaknak, például azt, hogy a nő tudjon főzni, csak a megkérdezettek fele tartotta fontosnak, viszont olyan partnert szeretnének, aki egyenlő társuk lehet az életben. Más szempontokat tartanak fontosnak a németek is. Esetükben mind a férfiak, mind a nők körében a tisztelet, az őszinteség és a pontosság a legfontosabb.

Az írek csak kommunikálnának

A belga nők sokkal nagyobb arányban tartják vonzónak a nagylelkűséget, mint európai társaik. A dánok az egyenlőséget, az intelligenciát és a kompromisszumkészségét emelték ki. Az írek pedig az őszinteséget és a kommunikációkészséget tartják meghatározónak.

A spanyol nők sem a külső szempontok alapján mérlegelnek, körükben a legtöbben a magabiztosságot sorolták az alapvető elvárások közé. Az önbizalom ugyanakkor egyáltalán nem érdekli a norvégokat, ahogyan a pénz, a vallás és a származás sem. Ez utóbbi nem szempont a hollandok esetében sem. A vizsgált országok közül az etnikumot tekintve ők bizonyultak a legrugalmasabbnak.

A magyarok

A TÁRKI és az Image Factory 2008 őszén megjelent közös kutatásában a fizikai adottságokkal való elégedettséget vizsgálta a magyar nők és férfiak körében. A felmérés során a kutatók kitértek arra a kérdésre is, hogy a külső megjelenés mennyiben befolyásolja a magyar férfiak és nők párválasztási döntéseit.

A válaszok alapján úgy tűnik nincsenek jelentős különbségek a két nem attitűdjei között. A férfiak és a nők körében is többségben, emellett hasonló arányban voltak azok, akik úgy vélik, hogy a párválasztás során egyformán fontosak számára a külső és a belső tulajdonságok. A férfi 67, a nők 62 százaléka válaszolt így.

Ugyanakkor magasabb a nők, mint a férfiak körében azoknak az aránya, akiknek állításuk szerint csak a belső tulajdonságok számítanak: a nők több mint negyede, a férfiak ötöde érzi magára nézve igaznak ezt az állítást. Végül, a férfiak körében valamelyest többen voltak azok, akiknek elsősorban a külső számít.

A megkérdezett férfiak 13, a nők 10 százalékának fontosabb az, hogy hogyan néz ki meglévő vagy leendő partnere, mint az hogy milyen belső tulajdonságokkal rendelkezik. Az életkor előrehaladtával azonban ez a szempont veszít a jelentőségéből. Míg a húszas éveikben járó válaszadók körében 16 százalék volt azoknak az aránya, akik inkább a külső alapján ítélik meg az ellenkező nem képviselőit, addig a harmincasok körében ez az arány 13, a negyvenes és ötvenes éveikben járók körében 11, hatvanasok körében 9, a hetven év felettiek esetében pedig már csak nyolc százalék.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását