2024. április 27. - Zita

Szenzáció vagy kacsa? - Földönkívüli űrhajós és víz a Holdon

Megdöbbentő felvételeket játszott le az egyik magyar kereskedelmi csatorna: idegen űrhajós találtak.
2009. április 15. szerda 15:59 - HírExtra
A XXI. század című műsorban egy űrlényről mutattak be felvételeket. Az idegen lényként felkonferált figurát a bejátszás szerint Holdon találták. Méghozzá az állítólagos Apollo-20 űrhajósai. Azért állítólagos, merthogy elvben ilyen űrhajó nem volt, így annak űrhajósai sem lehettek. Tehát annak, hogy a Holdra leszálltak nagyjából annyi esélye van, minthogy fénysebességgel eljutottak egy másik Naprendszerbe és ott csillagközi háborút robbantottak ki az ősmagyar törzsek és a mindenevő űrrovarok között.

A filmbejátszásban látszódott egy rendkívül titokzatos tárgy is, ami a narrátor szerint annak a hatalmas űrhajónak a maradványa, amit az idegenek készítettek. Ebben találták meg a földönkívüli űrhajós holttestét.

A Bors megkereste a Horvai Ferencet a Magyar Űrkutatási Iroda munkatárást, aki nem meglepően kétkedve fogadta a hírt. Mint mondta, egy ilyen méretű tárgy (az Eiffel toronynál magasabb és egy futballpálya méretű „űrhajóról” van szó) nem lehet titokban tartani. Ha létezne, már mindenki tudna róla. Ugyanez vonatkozik az Apollo-20-ra is. Ha lett volna ilyen fellövés, arról tudna a világ.

Inni vagy nem inni? - ez itt a kérdés


A Holddal kapcsolatban persze vannak rejtélyek, még ha nem is ilyen kacifántosak. Keresztúri Ákos bolygókutató, a Magyar Tudományos Akadémia és az európai Űrkutató Hivatal munkatársa szerint a vízkérdés a legizgalmasabb ma égi kísérőnkkel kapcsolatban.

A kutató a Borsnak elmondta: egyre inkább valószínűsítik, hogy van víz a Hold felszínén. A tervek szerint júniusban egy amerikai expedíció fogja ezt megvizsgálni. „Azt feltételezzük, hogy a Holdba becsapódó meteoritokon zárványokban előforduló víz, olyan mély kráterekben landolt, ahová a Nap fénye már nem jut el, így nem száríthatta fel. Évmilliók alatt szerencsés esetben ezek felhalmozódhattak.

Egy hosszabb ideig a Holdon tartózkodó kutatócsoportnak jócskán megkönnyítené a munkáját, ha a Hold vizét fel tudná használni.
Forrás: HírExtra/Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását