2024. április 29. - Péter

Bokros: a Fidesz tagadja, az MSZP félrekezeli a válságot

A válságkezelés szükségességének tagadásával vádolta a Fideszt az MDF európai parlamenti választási listájának vezetője kedden Tatabányán.
2009. április 21. kedd 22:07 - HírExtra
Bokros Lajos azt mondta, hogy az MSZP rövid távú válságkezelésével az ország elkerülheti a csődöt, de a program nem alapozza meg a fellendülést. A politikus úgy vélekedett: a Fidesz még azt is tagadja, hogy válságkezelésre volna szükség.

"A reformok tagadása, a válságkezelés tagadása szocialistábbá teszi a Fideszt, mint maga a szocialista párt" - jelentette ki Bokros Lajos.

A politikus az ország jelenlegi helyzetéért első helyen az MSZP-t tette felelőssé, azonban hozzátette: "a Fidesznek nincs programja, stratégiája. Tagadja a válságot, és szeretné azt a túlköltekező politikát folytatni, amelyet különben bírál".

Bokros Lajos szerint Orbán Viktor fideszes pártelnök március 15-ei kijelentése, miszerint nem válságkezelés kell, hanem megújulás, csupán üres retorikai fogás. Az MDF listavezetője a két nagy pártot piac-, tőke- és foglalkoztatásellenesnek nevezte, politikájukat pedig elzárkózónak és populistának ítélte.

Az MDF társadalmi felemelkedési lehetőséget kínál az egészségügy, az oktatás, a nyugdíjrendszer, a közigazgatás és a közteherviselés reformjával - jelentette ki.

Bokros Lajos a társadalmi szolidaritás szélesítésének példájaként elmondta, hogy a közel négymillió foglalkoztatott 40 százaléka minimálbéren van bejelentve, de a becslések szerint 800 ezer ember ennél többet kap "feketén". A politikus szerint ezért tízszázalékos, jelképes adót kellene kivetni a minimálbérre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását