2024. május 14. - Bonifác

Az MSZP ki mer állni a nyilvánosság elé ingatlanügyben

A XIII. kerületi MSZP-frakció bátran vállalja a "megmérettetést", a nyilvánosságot az Ipoly utcai ingatlan eladásával kapcsolatban - közölte Hiszékeny Dezső, a párt frakciójának tagja kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
2009. április 21. kedd 15:24 - HírExtra
A Fidesz és az SZDSZ beadványt készített, de az formai hibákat tartalmazott. Ezeket az MSZP egy másik beadványában kijavította, így a keddi testületi ülésen napirendre kerülhet a vita - mondta.

Hiszékeny Dezső - aki egyébként a kerület alpolgármestere - szerint azért döntöttek így, mert teljes átláthatóságot és tisztaságot szeretnének az ügyben.

Közölte: az Ipoly-Kárpát-Victor Hugo utca-Pozsonyi út által határolt 2800 négyzetméternyi területet a kerületi rendezési terv szerint hasznosítanák. Ezzel kapcsolatban 24 szakhatósággal és a helyi lakossággal is egyeztettek. Ezt követően hirdették meg a területet nyílt árverésen 330 millió forintért.

Az MSZP-s politikus szerint azért választották ezt az értékesítési módszert, mert a kereslet és a kínálat egy liciten "egymásra talál" és piaci áron lehet értékesíteni az ingatlant.

A kerületi Fidesz és SZDSZ korábban azt mondta, hogy amennyiben 115 ezer forintos négyzetméter áron adják el a területet, azzal a kerület jelentős érdeksérelmet szenvedne el. Erre reagálva Hiszékeny Dezső azt mondta: egy ingatlanbecslő és két különböző igazságügyi ingatlanszakértő is megvizsgálta a területet. Az általuk becsült érték pedig nem haladta meg a 300 millió forintot.

A sajtótájékoztatón kiosztott háttéranyag szerint a majdani nyertes befektető kötelezettségei között szerepel az árverésen leütött áron felül egy új épület megépítése, földszintjén gyermekorvosi rendelőkkel, védőnői helyiségcsoportokkal és egy terepszint alatti garázs megvalósítása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását