2024. április 29. - Péter

MSZP: Kövér hazudik a Jobbikot illetően

Az MSZP szerint hazudik Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke amikor azt állítja: a Jobbik nem barátja, nem szövetségese a Fidesznek, legjobb esetben is csak ellenfele - mondta Nyakó István, a szocialista párt szóvivője pénteken az MTI-nek.
2009. április 18. szombat 07:26 - HírExtra
"Kövér László hazudik. A Jobbik szövetségese a Fidesznek, több önkormányzatban közösen gyakorolják a hatalmat" - fogalmazott.

Nyakó István árulkodónak nevezte az ellenzéki politikus nyilatkozatát, amelyből kiderül: a Magyar Gárdát megalapító Jobbikkal szemben nem elvi kifogása van az ellenzéki pártnak. "Nem arról van szó, hogy a nyíltan rasszista, gyakran antiszemita, újnyilas jegyeket is felvonultató párttal nem vállalnak eszmei közösséget, pusztán arról van szó, hogy féltik azokat a szavazatokat tőlük, amelyek esetleges hatalomra kerülésükhöz fontosak lennének" - fogalmazott.

Az MSZP szóvivője azt kérdezte, mit várunk attól a párttól, amelynek elnöke, Orbán Viktor "egy szintén nyíltan rasszista és antiszemita" közíróval, Bayer Zsolttal süteményezik együtt a Fidesz születésnapján. Hozzátette: ennek a közírónak a munkássága alapozza meg a Jobbik ideológiáját.

Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke péntek este egy budapesti közéleti fórumon azt mondta, a Jobbik nem barátja, nem szövetségese a Fidesznek, legjobb esetben is csak ellenfele. Szerinte a Jobbik nem tud máshonnan szavazatokat elvenni, mint a polgári szövetségtől.

Március 29-én a Fidesz 21. születésnapján a hagyományosan a Bibó Szakkollégiumban tartott ünnepségen Orbán Viktor pártelnök mellett részt vett a párt több alapító tagja, köztük Bayer Zsolt is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását