2024. április 29. - Péter

Az MSZP szerint az a fontos, hogy kik képviselik hazánkat Brüsszelben

Az MSZP szerint a június 7-i európai parlamenti (EP) választás tétje az, hogy kik képviselik Magyarország és a magyar állampolgárok érdekeit az Európai Unióban - mondta Nyakó István szóvivő pénteken az MTI-nek Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének beszédére reagálva.
2009. április 17. péntek 22:23 - HírExtra
Az ellenzéki pártelnök a Fidesz európai választási programalkotó vitasorozatának utolsó állomásán pénteken többek között arról beszélt, hogy az "összeomlás koalíciójának" tartja az új kormányt, és szerinte a június 7-i EP-választás bizalmi szavazás lesz a most hivatalba lépett kabinetről.

Nyakó István szerint az EP-választás tétje az, kik legyenek azok, akik az agrártámogatásokért, vagy a közös energiapolitikáért küzdenek.

Úgy vélte, Magyarország már a sokadik választást éli meg úgy, hogy a Fidesz egészen mást akar elhitetni a választások tétjéről, mint ami valójában.

Az MSZP szóvivője elmondta, hogy a Fidesz ezen stratégiája az elmúlt évek népszavazásai esetében nem volt sikertelen.

Ha a népszavazási kérdésekben is érintett reformokat végigvittük volna, a Fidesz nem gördít akadályokat azok megvalósulása elé, akkor ma nem itt tartana az ország - tette hozzá.

A szóvivő szerint nem véletlen, hogy a Fidesz elnöke semmit nem mondott pártja választási programjáról, hiszen a most lezáruló választási ciklus fideszes teljesítménye az volt, hogy az ellenzéki párt ott ártott az országnak, ahol és amikor tudott.

"Csak és egyedül a magyar pártpolitikai csatározások exportja volt fontos a számukra" - fogalmazott, megjegyezve, hogy ezzel szemben az MSZP EP-képviselői mindig a szakpolitikai kérdéseket helyezték előtérbe.

Nyakó István szerint az is érthető, hogy Orbán Viktor szakmapolitikai elképzelésekről sem beszélt, hiszen a Fidesznek nincsenek azzal kapcsolatban ötletei, javaslatai, hogyan kellene kivezetni a magyar gazdaságot a világgazdasági válságból.

Szavai szerint egyetlenegy program van, a Bajnai-kormány válságkezelő programja: ez legitim és követhető.

Nyakó István megütközéssel fogadta azt, hogy fiatal kora miatt támadta Orbán Viktor a 28 éves Ficsor Ádám titokminisztert. A szóvivő utalt arra, hogy valaha fiatal demokratáknak hívták Orbán Viktorék magukat és a pártelnök is nagyon fiatalon lett miniszterelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását