2024. április 29. - Péter

Isten elmosta a Jobbikot

Igen drasztikus zárójelenettel kezdődött és egyben záródott a Jobbik tegnapi tüntetési akciója. A CÖF eloszlása után, mintha maga a Mindenható csapott volna le a helyükre lépő Jobbikra: pár perc alatt szinte kiürült az utca.
2009. április 15. szerda 13:19 - Pásztor Balázs
Bajnait beiktatták - harc két méterért

AZ MTI balfogása
Az MTI jóvoltából terjedt az a rémhír, hogy egy motoros belehajtott a rendőrökbe, több rendőrnek sérülést okozva. Ezt a BRFK közleménye később cáfolta, és továbbra sem tudhatjuk, honnan szedte ezt Magyarország legmegbízhatóbbnak ítélt hírügynöksége.
Tegnap szavaztak a Parlamentben a konstruktív - egyesek szerint destruktív- bizalmatlansági indítványól, amelynek gyermeke Bajnai Gordon miniszterelnök és új kormánya lett. Ez ellen tiltakozott az erősen jobboldali, de nem radikális Civil Összefogás Fórum (CÖF), amely virágvasárnapra is szép tömeget gyűjtött össze a Hősök terére.

Bár ők is tudták, hogy 10.000 ember - ami igen szép szám munkanap, a jelenlegi apatikus hangulatban - nem fogja befolyásolni a szavazást, de azért felhívták a figyelmet a közvélemény álláspontjára, és a végén pár KDNP-s képviselő kiment hozzájuk szónokolni, néhány perc erejéig.



Egyébként a gyűlés alapvetően korrekt volt, sőt a 150 polgármesterből álló élőlánc ötlete még kifejezetten meggyőző is lett volna, ha nem lehetetleníti el a Parlamentet pár kilométeren keresztül átfogó kordonháló. Az egyetlen probléma az volt, hogy a tüntetést az Alkotmány utcában engedélyezték csak, pár értetlen pedig mégis a tőle pár méterre lévő Kossuth térre ment - ami miatt majdnem oszlatás lett. De a rendőrség is belépett vagy 2 métert az Alkotmány utcába, amin meg a tüntetés szervezői gőzöltek be. Végül az egész békésen véget ért, további tüntetéseket helyezve kilátásba.

Isten nem ver bottal

Ahogy a CÖF befejezte, átvette a helyét a szélsőjobb és vele a Jobbik. Csakhogy Istennek ez valamiért nem tetszett: vagy Morvaira haragudott meg Jézust is Jobbik-szavazónak feltüntető húsvéti levele miatt, vagy az egész elképzelés nem volt az ínyére, de ahogy elkezdődött, megdörrent az ég. Rá pár percre pedig a napsütést viharfellegek vették át, majd a semmiből szélvihar és hevesen záporozó eső kerekedett - ami radikálisan megcsappantotta a kint lévő radikális tüntetők számát.



Úgy látszott, az ítéletidő a tüntetők agyát is kikapcsolta, ugyanis a gárdával karöltve kordont bontottak, és nekimentek a rendőrségnek (ez volt a gárda első ilyen akciója). A rendőrségnek sem kellett több: heves szél kapta hátára a könnygázt, érzékeny perceket okozva a randalírozóknak, és sajtó munkatársainak - akik épp vagyont érő munkaeszközeiket próbálták a záporozó H2O negatív hatásaitól megmenteni. A tömeg perceken belül szétszéledt, majd a még mindig tüntetni vágyók a Parlamenthez közeli Nagy Imre szobornál gyülekeztek.

Hülyeség a köbön, birkák az utcán


Kezdetben Gonda László szórakoztatta a nagyérdeműt, majd megjelent Morvai Krisztina is. Ő ismét előadta a Jobbik kampányt, valamint azt az agymenését, hogy Bajnai - akit elnevezett Libatolvajnak - genocídiumra készül, és az a terve hogy minél kevesebb gyerek szülessen az országban.

A hangulat egyébként kellemes volt, kedvezményesen lehetett perecet vennie annak, aki láthatóan könnygázban részesült, és egy vándor csapszéket is felállítottak. A legnagyobb őrületet egy hatéves kislány produkálta, aki anyja biztatására provokálta a rendőröket (éljen az anyai szeretet).



Aztán megint Gonda következett, aki akkora baromságokat mondott, hogy Nagy Imre majdnem sírva fakadt - pedig szobor létére ez nehezére esne. Elkezdett beszélni a válságról, és ehhez kapcsolódva a világ titkos pénzügyi mozgásairól, amelynek következtében tart ott Magyarország, ahol - persze ezt visszamondani egy hallgató sem tudta volna. Majd áttért a spiritualizmusra, hogy a kokárdát színügyileg fordítva kéne hordani, valamint az őselemek testi esszenciájára, és végül a Mazsihisz-re.

Minden esetre Gonda ahhoz nagyon értett, hogy a feltüzelt hangulatot hogyan kell lelohasztani: beszéde végén páran majd elaludtak. Miután elment, újra felfokozódott a harci kedv, de némi dobálás után a rendőrök mindenkit szétkergettek és igazoltattak.

A legnagyobb alakítást mégis három részeg kocsmatöltelék nyújtotta: a beszéd után, de a dobálás előtt a tér túlfelében elkezdtek üvöltözni a rendőrökkel, mire a tüntetők oda gyűltek. Mikor látták, hogy mit tettek, az egyik odafordult a másikhoz: - te, most próbáljunk mást. A másik bólogatott, majd elüvöltötte magát hogy „gyertek vissza!”, amit a tüntetők átvettek, és visszamentek. Így irányított három részeg pásztor háromszáz tüntető birkát. A megfelelő következtetést mindenki levonhatja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

SünPiroska
2009. április 16. 23:49
a cikkhez: juj de "gonosz"... Azért mégiscsak legalább 10.000 ember az utcára vonult, hogy élve alkotmányos jogaival kifejezze nemtetszését aziránt, ami az országában történik. Azon is érdemes lenne filozofálgatni, hogy akkor mi lenne, ha ezzel a jelenséggel az ellenzék valóban tudna mit kezdeni (végre?). A konstruktív bizalmatlansági indítvány egyébként nem pártok hatalomátmentését hivatott szolgálni, de remekül használják erre, már nem először. Bagi: hadd olvassa már magyar azt amit akar... biztos, hogy megfelel a valóságnak az állításod az MN-nel kapcsolatban??? :-D
bagi
2009. április 16. 22:29
magyar: miért nem a Magyar Nemzet-et olvasod, ott élvezhedhetsz kényed kedved szerint - pedig ott 1 nap többet hazudnak, mint Gyurcsány 6 év alatt
bagi
2009. április 16. 22:27
Egyszer végre már jöhet jókor is egy kis égi áldás. Te "magyar" nehogy már azt hidd, hogy csak neked lehet igazad meg a szélsőséges balkáni haverjaidnak, akiket a hatalomba vársz. Majd ha megtörténik és ugyanolyan szarul élünk ,mint most, akkor is ugyanazokat a gyatra "érveket" ismételgetitek?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását