2024. május 16. - Mózes, Botond

Az MSZP kiáll Ficsor mellett

Az MSZP továbbra is támogatja Ficsor Ádám titkosszolgálati miniszterré történő kinevezését, mivel a jelöltet demokratának tartja - mondta Nyakó István, a párt szóvivője szerdán az MTI-nek.
2009. április 15. szerda 21:02 - HírExtra
Ismerünk olyan titkosszolgálati minisztereket az elmúlt húsz évből, akiknek semmilyen szakmai tapasztalatuk nem volt a titkosszolgálatokkal kapcsolatban - közölte a szóvivő annak kapcsán, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a nap folyamán meghallgatta Ficsor Ádámot, és nem támogatta kinevezését.

Kövér László és Demeter Ervin sem "az anyatejjel szívta magába a titkosszolgák felügyeletének csínját-bínját" - fogalmazott.

Nyakó István szerint egy posztra való alkalmasságot tekintve nem biztos, hogy előny az, ha valaki idősebb politikus, és nem biztos, hogy hátrány az, ha valaki fiatalabb.
Egy a fontos, hogy demokrata legyen. Ficsor Ádám pedig demokrata - hangoztatta.

Arra a kérdésre, miszerint Simicskó István, a szakbizottság KDNP-s elnöke azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc emberének tartják a jelöltet és nem helyeslik, ha Gyurcsány Ferenc volt kabinetfőnöke ilyen beosztást kap, Nyakó István elmondta: az MSZP szerint Kövér László és Demeter Ervin Orbán embere volt akkor, amikor kinevezték őket erre a posztra.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz és a KDNP a bizottságokban egyik minisztert sem támogatta. Ezért hazugság lenne szenzációként beállítani azt, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban sem támogatták a miniszterjelöltet - fűzte hozzá. Emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki pártok a válságkezelő kormány megalakulását sem támogatták.

Azzal kapcsolatban, hogy az SZDSZ-es Gulyás József a bizottság ülésén tartózkodott a szavazásnál, Nyakó István azt mondta, a képviselő a liberális párton belül mindig is különvéleményének adott hangot, az SZDSZ testületeiben nem támogatta az új kormány létrejöttét, az előre hozott választásokat szorgalmazta.

A nemzetbiztonsági bizottságban a szocialista képviselők támogatták Ficsor Ádám polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszterré való kinevezését, a fideszes és a KDNP-s képviselők azonban nemmel szavaztak, Gulyás József (SZDSZ) pedig tartózkodott a szavazásnál.

Simicskó István az ülés után azt mondta, "Gyurcsány Ferenc embere" - kabinetfőnöke - bukott meg a bizottság előtt.

Gulyás József szavazatát azzal indokolta, hogy depolitizált működésre és bizalomerősítő lépésekre van szükség a nemzetbiztonsági területen, ugyanakkor Ficsor Ádám szakbizottsági meghallgatása során nem derült ki, hogy a miniszterjelölt mennyiben kész, és képes új fejezetet nyitni az új kormány tagjaként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását