2024. május 16. - Mózes, Botond

Ficsor nem adott megnyugtató válaszokat?

Depolitizált működésre és bizalomerősítő lépésekre van szükség nemzetbiztonsági területen, ugyanakkor Ficsor Ádám szakbizottsági meghallgatása során nem derült ki, hogy a miniszterjelölt mennyiben kész, és képes új fejezetet nyitni az új kormány tagjaként.
2009. április 15. szerda 19:10 - HírExtra
A polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszternek jelölt Ficsor Ádám nem kapta meg a szükséges bizottsági többséget, mert Gulyás József tartózkodása mellett öt kormánypárti képviselő támogatta jelöltségét, öt ellenzéki pedig ellenezte azt.

A liberális képviselő hozzátette, az SZDSZ támogatta a Bajnai Gordon vezetésével felálló válságkezelő kormányt, és támogatni kívánja a továbbiakban is a válságkezelő intézkedéseket, ez a támogatás azonban nem vonatkozik minden, az új miniszterelnök által felvetett személyi és tartalmi kérdésre.

A testület szabad demokrata tagja úgy fogalmazott, hogy az MSZP és az SZDSZ nem koalíciós partnerek, és ezért egy sor kérdésben nem is szükségszerű, hogy egyformán viselkedjenek, ha nincs nézetazonosság, vagy nincs előzetes egyeztetésen alapuló egyetértés a két párt között.

Éppen ezért az sem volt automatikus, hogy támogassa a miniszterelnöknek ezt a személyi javaslatát - jelentette ki Gulyás József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását