2024. május 2. - Zsigmond

Gyurcsány az alapítvány élén?

Megbízható forrásból a HírExtra úgy értesült, hogy Gyurcsány Ferenc a mai MSZP-s tanácskozáson, ahol a párt vezető tisztségviselői és a megyei elnökök is részt vettek bejelentette a párt kulturális vonulatában kíván tovább tevékenykedni.
2009. március 31. kedd 16:52 - HírExtra
Mivel a Szocialista Párt kulturális szárnya a Táncsics Alapítványt jelenti, nem kell sok kört futni annak, aki a még-miniszterelnök jövőjét szeretné firtatni. Ezt a következtetést erősíti az a felmondat is, melyet sajtóinformációk szerint szintén Gyurcsány mondott, miszerint ki kell szervezni a Táncsics Alapítványt az MSZP alól.

A történet azért különösen érdekes, mert az Alapítványt éppen az a Lamperth Mónika irányítja, akit Gyurcsány sziszifuszi munkával állított parkolópályára. A rendkívül agilis Lamperth ahhoz a Szekeres Imre táborhoz tartozik, ami egyre inkább szembe került a gyurcsányistákkal. Most azonban lehet, hogy újra szembe kerül a (távozó?) pártelnökkel.

Puch, a szürke eminenciás


Ráadásul az alapítvány felügyelő bizottságában az a Puch László elnököl, aki közel húsz éve az MSZP pénztárnoka. Ilyen minőségében talán az egyik „legveszélyesebb” ember a pártban, hiszen pontosan tisztában van azzal, hogy az elmúlt két évtizedben ki, mennyit, honnan kapott. Puch szintén a Gyurcsánytól távolabb állók táborába tartozik. Puch Lászlót a hírek szerint éppen megkerülhetetlensége miatt volt kénytelen Gyurcsány egy államtitkári poszttal megkínálni. (Jelenleg a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára)

Azaz Gyurcsány igénye a Táncsics Alapítvány vezetésére (mert nyilván nem csupán egy kuratóriumi tagságot szeretne), az említett személyek esetleges ellenállása miatt nem könnyen kivitelezhető.

Ha megnézzük az Alapítvány kuratóriumát, akkor az is kiderül, ott sem feltétlenül a Gyurcsányt támogatók ülnek többségben. Sőt, ahogy egyre nagyobbat bukik a kormányfő, úgy fogynak a párton belüli támogatói is.

A Táncsics Alapítvány – mint általában a politikai pártok alapítványai – a pénzosztásban fontos szerepet töltenek be. Így ha Gyurcsány kerülhetne az élére, meghatározó szerep lenne a párt pénzosztásában. És azt mindannyian jól tudjuk, ahol a pénz, ott a hatalom.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását