2024. április 28. - Valéria

Majka beszólt: Korda meg fog bukni

A zenéből ma már nem lehet megélni, Korda Gyuri bácsi nem tud pókerezni és bukni is fog a TV2-nél – minderről Majka beszélt a HírExtrának.
2009. március 2. hétfő 13:29 - Gedei Szilárd
Akik ismerik a pókertudásodat azt rebesgetik, hogy ha nem vezetnél műsorokat és nem zenélnél akkor is meg tudnál élni a kártyából.

Azért az nem volna könnyű, de valóban nincs okom panaszra. Magával a pókerrel öt évvel ezelőtt ismerkedtem meg komolyabban, és hál’ istennek néhány év alatt sikerült annyit tanulnom, hogy ma már jó pénzt tudok vele keresni. Ami viszont nehézzé teszi a dolgot, hogy mostanra már mindenki megtanult játszani.

Ezt mi sem mutatja jobban, hogy „hirtelenjében” két olyan műsor is megjelenik a magyar tévék kínálatában, melyek a celebvilág mellett a pókerre építenek. Mi lesz a különbség a te műsorod és a TV2 produkciója között?

A különbség az lesz a két műsor között, hogy a TV2-nél működő Korda Gyuri bácsival ellentétben én tudok pókerezni. A Viasat3 műsorában olyan játékosok fognak játszani, akik értenek a kártyához. Nem egy Hal a tortán lesz kártyával, hanem igazi kártyások fognak szerepelni.

Azaz hosszú távon a ti műsorotok lesz a sikeresebb?

A szakmai szempontokat figyelembe véve biztosan. Bár azt hozzá kell tenni, hogy mivel Kordáék műsora az egyik nagy országos kereskedelmi tévén fog futni, így valószínűleg nagyobb nézettséget is fog tudni produkálni. A miénk sokkal élvezhetőbb lesz, mint Korda Gyuri bácsiéké.

Honnan ez a nagy rivalizálás Kordával? Miért ne játsszátok le a zöldposztó mellett?

Nemrég felvetettem, hogy álljon ki ellenem egy hárommillió forintos különmeccs keretében. Azt mondta rá, hogy nem. Pedig én akár meg is dupláznám az összeget, az nekem csak jó lenne – többet nyernék tőle. Egyértelmű, hogy azért nem áll ki ellenem, mert nem mer. Tudja azt, hogy ő csak el van adva, mint imidzs, hogy ő mekkora kártyás. Valójában csak annyit konyít a pókerhez, hogy tudja a lapok sorrendjét.

Ellenben te egyre magasabb szinten űzöd azt a mesterséget. Mennyit és hol játszol hetente?


Hetente három-négy alkalommal ülök le pókerezni, akkor azonban gyakran egész éjszaka. Egy pókerklubba járok a Lurdy házban. Mostanában ráadásul csak Omahát játszok, mert az sokkal változatosabb és kevésbé unalmas, mit a hold’em.

Viszont a versenyzés elég sok pénzbe kerül – utazás, nevezés, megint utazás.

Ez bizony így van, de elárulhatom, hogy megállapodtam az egyik pókeroldallal, hogy ők fognak szponzorálni. Ebből kifolyólag pedig sokkal több nemzetközi megmérettetésre tudok majd eljutni. Mert bevallom nem szívesen ad ki az ember kétmillió forintot egy olyan versenyre, ahol akár rögtön kieshet.

Nem egyszerű ez a póker, de nem különb tőle a popszakma sem. Mintha kicsit eltűntél volna a magyar zenei életből.

Szerencsére mostmár arat a legújabb dalunk a magyar zenetévék toplistáin. A zene azonban csak hobbi a számomra, mert szerintem senki sem tud ebből igazán megélni Magyarországon. Viszont elvagyok, írom a nótákat ezerrel, s hosszúra tervezem, de a zene sajnos csak hobbi marad a számomra.

TV, zene, póker – minek tartja Majkát Majoros Péter?

Ez egy nagyon nehéz kérdés. Ha válaszolnom kell, akkor azt mondanám: elsősorban műsorvezető vagyok, de alkotónak is mondom magam.

Mit fogsz alkotni legközelebb?

Lesz egy másik viasatos műsor is, de ennek részleteit egyelőre még nem árulhatom el. Szeretném kiadni azt a póker DVD-t, amit leforgattunk nemrég, jó lenne hozzá egy remek kis értékesítőt találni. Igazi nagy durranást azonban jelenleg nem tervezek, de bármi előfordulhat…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását