2024. április 28. - Valéria

360 képviselő adott le vagyonnyilatkozatot

Hétfő délután két óráig 360 képviselő adta le a vagyonnyilatkozatát - közölte az Országgyűlés Mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának munkatársa az MTI-vel; a határidő este nyolc órakor jár le.
2009. február 2. hétfő 15:28 - Hírextra
Karsai József elmondta: összesen 382 képviselőtől várnak nyilatkozatot, mivel Tasnádi Péter (MSZP) elhunyt, a tartósan beteg Horn Gyula (MSZP) és Toller László (MSZP) nem fog vagyonnyilatkozatot beadni, míg a Ferencvárosban január végén megválasztott Bácskai János (Fidesz) még nem foglalta el helyét a parlamentben.

Horn Gyula és Toller László már tavaly sem adott le vagyonnyilatkozatot, családjuk ezt előre jelezte. Ennek következménye az, hogy a két szocialista képviselő nem részesülhet képviselői tiszteletdíjban és képviselői jogaikat nem gyakorolhatják, de mandátumukat ez nem érinti.

Az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló törvény értelmében ugyancsak vagyonnyilatkozatot kell benyújtania többek között az Állami Számvevőszék elnökének, a jegybank elnökének, alelnökeinek, a monetáris tanács és a felügyelő bizottság tagjainak, a legfőbb ügyésznek és helyetteseinek, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének és elnökhelyettesének, a Versenytanács tagjainak.

Az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozat-tételi határideje hétfő este nyolc órakor jár le, a képviselők vagyonnyilatkozatát később az Országgyűlés honlapján meg lehet tekinteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását