2024. május 14. - Bonifác

Átvilágítják a háziorvosokat

Néhány héten belül önként jelentkezhetnek a háziorvosok arra a kormányzati programra, amelyben maguk értékelhetik praxisuk minőségét - olvasható a szombati Népszabadságban.
2009. január 24. szombat 08:53 - Hírextra
Vojnik Mária, az egészségügyi tárca államtitkára a lapnak elmondta: a program pontos képet adhat a körzetekben zajló orvosi munka minőségéről.A cikk szerint az önfelmérésre vállalkozók bevétele havonta több tízezer forinttal nőhet. Az új rendszer négy területen, hatvannégy szempont szerint értékeli a praxisokat.

Kiderülhet, hogy mennyire könnyű vagy nehézkes elérni az ellátást, vagy csak odajutni a rendelésre, korszerű vagy elavult eszközök segítik-e a kezelést, hányszor küldi tovább a gondjaira bízottakat az orvos, előjegyzéssel, a megbeszélt időben, vagy csak hosszas várakozás után juthat-e be a beteg - olvasható a lapban.

A Népszabadság szerint ha a felmérések összesítéséből az derül ki, hogy bizonyos hibák mindenhol előfordulnak, akkor a tárca módosítani fogja a rendszert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását