2024. május 5. - Györgyi

Micsoda Pixelek! Nehogy lemaradjon róla!

Pixelek címmel 18 fiatal képzőművész munkáit, a többi között szobrokat, festményeket és installációkat felvonultató tárlat látható vasárnaptól a budapesti Ernst Múzeumban.
2009. január 17. szombat 17:43 - Hírextra
A Műcsarnok és a magyar Music Television (MTV) 2008 tavaszán indított közös projektet azzal a céllal, hogy fiatal képzőművészeket, festőket, szobrászokat, fotósokat mutasson be a nagyközönségnek, s ezáltal a fiatal generációval megismertesse a pályakezdő művészek gondolkodását és alkotásait - idézte fel az MTI-hez eljuttatott közleményében a kiállítóhely.

A tavaly november végén zárult, Pixel Portré című riportsorozat hetente öt percben, illusztrált interjú formájában mutatott be egy-egy fiatal alkotót; az interneten is elérhető volt a harminc művészről készült összeállítás, így november végétől december végéig a nézők is szavazhattak arról, melyik művész személyiségét vagy alkotásait találták a legérdekesebbnek.

A Pixelek című kiállítást a nézők szavazatai és a szakmai kurátorok döntése alapján a legjobbnak talált alkotók munkáiból válogatták össze.

A február 8-ig látogatható kiállításon a közönség Albert Ádám, Asztalos Zsolt, Batykó Róbert, Borsos Róbert, Czene Márta, Fodor János, Galbovy Attila, Hidvégi Áron, Kokesch Ádám, Komlovszky-Szvet Tamás, Kovács Budha Tamás, Orosz Klára, Ötvös Zoltán, Péli Barna, Sipos Eszter, Stark Attila, Sudár Péter és Szabó Eszter alkotásait láthatja, de megtekinthetik a művészekkel készített riportokat is.
A kiállítás koncepcióját a felvett interjúk és a nézők által kiválasztott művészek határozzák meg, így a művek és a helyszínen újra megnézhető riportok a művészszemélyiségekre és -szerepekre, valamint a generációt foglalkoztató alapvető kérdésekre helyezik a fő hangsúlyt.

A tárlat - és az azt megelőző tévés projekt - célja ráébreszteni a fiatalokat, hogy a velük egy korú képzőművészek érdeklődése és önkifejezése sok hasonlóságot mutat; a szervezők azt remélik, a kezdeményezéssel sikerül egy új, nyitott közönséget toborozni napjaink művészetének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását