2024. május 17. - Paszkál

Merre tart a festészet?

Vágatlan változat - Festészeti pozíciók címmel a magyar festészet új tendenciáit mutatja be az Ernst Múzeum legújabb kiállítása, amely szombattól látható Budapesten - tájékoztatta a múzeum az MTI-t.
2007. december 7. péntek 08:22 - Hírextra
Az összegzés szerint a kortárs képzőművészet egyik legismertebb műfaját, a festészetet meghatározó új tendenciákat és jelenségeket mutatja be az Ernst Múzeum tárlata, amelyen több mint 10 festőművész munkáit láthatja a közönség.

A bemutatkozó alkotók részint már a hazai művészeti színtér ismert, meghatározó szereplői, részint azonban fiatal, frissen végzett vagy kevésbé szem előtt alkotó művészek.

Mint írják, a kiállító festők a belső lélekjelenségeket, víziókat vagy az emberi világ áttételes ábrázolását tekintik kiindulópontnak. Munkájukban nagy szerepet kap a technika szabad, nem a valóság reproduktív ábrázolását, hanem sokkal inkább a festőiség kérdését előtérbe helyező alkalmazása.

A kiállítás és a hozzá kapcsolódó kísérő kiadvány egy fiatalabb generáció látásmódját, a festészeti tradíciókhoz való kapcsolódásmódját mutatja fel, és dokumentálja egyben.

A január 30-ig látható tárlaton Csató József, Chilf Mária, Csurka Eszter, Hatházi László András, Király Gábor, Korodi János, Moizer Zsuzsa, Katharina Roters, Sas Miklós, Szabó Dorottya, Szentgróti Dávid és Varga Emőke munkáit láthatja a közönség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását