2024. április 28. - Valéria

Kitört a magyar pornóválság - megszívja a hazai szexipar!

Bajban van a hazai pornóipar (is)! A szex-DVD-ket egyre kevesebben veszik, és szép lassan a nagy sztárok is kikopnak a szakmából – annak ellenére, hogy a minap ismét besöpörtünk hat pornó-Oscart. A Hírextra utánajárt, vajon a magyar pornósok is ross
2009. január 14. szerda 07:39 - Hírextra
A Tengerentúlon már megkongatta a vészharangokat a gyártók és a forgalmazók duója: a szex-DVD-k eladása ugyanis nem kevesebb, mint 22 százalékkal csökkent az elmúlt évben. Ilyen szörnyűséget! 22 százalékkal kevesebb szex, 22 százalékkal kevesebb élvezet, s nem elhanyagolható a 22 százalékkal kevesebb bevétel sem. Ezt nem is hagyhatják annyiban az iparág amerikai vezetői, és odaálltak a washingtoni kongresszus elé segélycsomagot kérni a nehéz gazdasági időszak átvészelésére.

A magyar pornó is szenved

- Az amerikaiak kocsi nélkül még boldogulnak, de pornó nélkül nem, jelenleg pedig túlságosan lehangoltak ahhoz, hogy szexuálisan aktívak legyenek, ami nagyon egészségtelen a nemzet számára – utalt Larry Flynt, a Hustler birodalom vezére az autóipar és a pornóipar közötti összefüggésekre. Kell a pornó, és kész! A kérdés csak az, hogy mennyi pénzért…

Kis hazánk pornóiparának non plus ultrája, a rendezéseiről híres Kovács „Kovi” István a Hírextrának elárulta, hogy az amerikaiak problémája nem egyedülálló, a hazai piac is egyre jobban szenved.

- Magyarország sem kivétel ez alól, nálunk is visszaesett a DVD eladás – tudtuk meg a magyar pornó első számú szaktekintélyétől. - Általános probléma, hogy az emberek nap mint nap azt látják a médiában, hogy elbocsátás, világválság, nehéz évek, nincs gáz, nincs pénz, esik a forint: ez kit sarkallna arra, hogy kifizessen egy pornó-DVD-ért több ezer forintot? Maximálisan meg lehet érteni, hogy inkább elrakják a pénzt az emberek – mondta keserűen Kovi.



Betettek a szexiparnak

A méltán híres hazai pornószakma tehát bajban van, Kovi szerint azonban nem hogy ők, de a sokkal híresebb Larry Flinték sem számíthatnak semmilyen külső segítségre, így muszáj lesz saját erejükből túlélniük ezt a nehéz időszakot. Azonban hiba lenne azt gondolni, hogy csak a gazdasági válság tehet a pornó mélyrepüléséről.

- Nem csak a gazdasági válság vezetett idáig, hanem az internet is komoly ráhatással volt erre az iparágra, valahogy úgy, ahogy néhány évvel ezelőtt a zenénél történt – vázolta az egyik legfontosabb „pornópusztító” tényezőt a legismertebb magyar rendező-producer. – Sokkal kevesebb film készül, mint pár évvel ezelőtt. Sokakról tudok, akik régen még teljes erőbedobással dolgoztak, most pedig nincs munkájuk. Nagyon sok nagy cég kényszerült – annak ellenére, hogy tőkeerős vállalatokról is szó van – arra, hogy a veszteségek elkerülése miatt nem forgatnak, hanem egyszer már elkészített filmeket adnak ki újra. Öt-tíz évvel ezelőtt megjelent filmeket forgalmaznak újra, amivel elérik a céljukat: úgy jelen lenni a piacon, hogy ne kerüljön pénzbe – fedte fel a piac nagy túlélőtitkát Kovi.

Ez a koncepció azonban hosszú távon nem lehet megoldás, s Koviék is azt gondolják, hogy a következő egy-két évet kell túlélni. Akinek ez sikerül, azoknál a jövő rendben lehet, s újra ívelhet fölfelé a szexfilmek csillaga.



Eltűnnek a sztárok

- Sokan kérdezik tőlem, hogy a magyar pornó válságban van-e – mondta el a Hírextrának a hazai felnőttfilm-forgalmazás egyetlen Kovija. – Azt szoktam mondani, hogy nem a magyar, s nem is csak a pornó, hanem az egész filmipar benne van a válságban. De az tény, hogy évekkel ezelőtt több tízezer DVD-t el lehetett adni, manapság örülhetünk, ha pár százat el tudunk. A válság tehát nem specifikusan a pornóra és Magyarországra jellemző, hanem sokkal általánosabb problémáról van szó – osztotta meg Kovi véleményét a Hírextrával.

Évekkel ezelőtt például a nagy nemzetközi cégeknek, így Kovi üzletének, a LUXx Videónak is voltak exkluzív modelljei, nagy sztárjai. Most pedig egy kezünkön is meg tudnánk számolni, hogy hány olyan cég maradt az egész világon, ahol kivételes sztárokat tudnak alkalmazni. Sőt Európában pedig szinte teljesen eltűntek.

- Nincs idő kinevelni őket, nincs idő foglalkozni velük – adta meg a választ a miértre Kovi. – A felgyorsult életmód, az internet, és az, hogy egyre többen veszítik el a munkájukat eltünteti a sztárokat ebből a műfajból. Már alig vannak nagy csillagok, az exkluzív modellek is eltűnni látszanak – tette még hozzá Kovi.



Pornó? Kell!

Ezt pedig a pornóipar szereplőin kívül csak a fogyasztók bánhatják. A közönség, aki nem tudja, hogy mi is áll kedvenc „alkotásának” elkészülése mögött, csak az eredményre kíváncsi.

Elvégre a magyarok is megvannak kocsi nélkül, de a szexhiány kitolhat az emberekkel. Főleg ebben a nyálkás-szmogos undorító időben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását