2024. április 27. - Zita

Cseszhetik a prostik

Hadat üzentek a német főváros vezetői a berlini prostituáltaknak.Keddi sajtóértesülések szerint ugyanis több berlini kerület polgármestere közösen elhatározta, hogy kitiltják a prostituáltakat az iskolák, az óvodák, a játszóterek, a kórházak, valamint a k
2009. január 13. kedd 15:41 - Hírextra
Mindennek érdekében petícióban fordultak támogatásért a német főváros szenátusához.
A kerületi polgármesterek indoklásukban arra hivatkoztak, hogy az elmúlt években ebben a tekintetben rosszabbodott a helyzet. Utaltak arra, hogy az Európai Unió kibővítése után több prostituált áramlott be az újonnan csatlakozott keleti országokból, így Romániából, Bulgáriából, Csehországból, Lengyelországból és Magyarországról is.

Álláspontjuk szerint a közelmúltig elsősorban a főváros külsőbb kerületeiben alakultak ki "elviselhetetlen állapotok", mostanra azonban a prostitúció a belső körzetek ellen is támadást indított. S noha már a város szívében is a prostituáltak és klienseik számára kisebb szállodákat - bordélyházakat - rendeztek be, mind több jel utal arra, hogy a különös iparág az utcákat sem kíméli.

A berlini szenátus - mint kiszivárgott - egyelőre tanulmányozza a petíciót. A fő illetékes Ehrhart Körting szociáldemokrata belügyi szenátor ugyanakkor azon a véleményen van, hogy a teljes tiltás, azaz bizonyos körzetek "látogatási" tilalma a prostitúciót aligha szüntetné meg, csak formái válnának - úgymond - rejtettebbé. Ez pedig közvetve a bűnözés növekedéséhez vezethetne.

A szenátor inkább a "meggyőzést" ajánlja, s többekkel együtt azon a véleményen van: beszélni kell az érintettekkel, s meg kell győzni őket arról, hogy ne a társadalom, s mindenekelőtt a fiatalok szempontjából "legérzékenyebbnek" számító helyeken próbálkozzanak kuncsaftok szerzésével.
A városházán ellenzékben lévő konzervatívok viszont felkarolták a kezdeményezést. Ugyanakkor ők is azt az álláspontot fogalmazták meg, hogy előbb keresni kell a párbeszédet a prostituáltakkal, illetve képviselőikkel. Elvégre - mint utaltak rá - a prostitúció nem tilos. Ha azonban a "megelőző" intézkedések nem járnak eredménnyel, a tilalmi körzetek mindenképp szóba jöhetnek - fűzték hozzá.

A vita megkezdődött, s várható, hogy előbb-utóbb egyfajta hivatalos állásfoglalás, illetve határozat születik. Sajtóértesülések szerint ugyanakkor a korlátázások kezdeményezői már olyan táblákon törik a fejüket, amelyek félreérthetetlenül azt üzenik, hogy az adott körzetben " prostitúció csak 100 méterrel arrébb engedélyezett."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását