2024. április 28. - Valéria

A változás szele - a változás éve

A vasárnapi ferencvárosi időközi országgyűlési választás eredményei azt mutatják, hogy a magyar emberek többsége változást akar, amellyel a Fideszt szeretnék megbízni - közölte Bácskai János, a Fidesz képviselőjelöltje hétfőn sajtótájékoztatóján, Budapest
2009. január 12. hétfő 12:30 - Hírextra
Bácskai János kifejtette: az eredmények egyértelműen jelzik azt is, hogy a kormány képtelen kezelni a válságot, hiszen az emberek határozottan nemet mondtak a kormány brutális megszorító politikájára.
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint a vasárnapi választás eredménye fölényes Fidesz-győzelem.
Bácskai János és Szijjártó Péter is azt hangsúlyozta, hogy a vasárnapihoz hasonló részvételi arány a második fordulóban már elegendő lenne a győzelemhez.

A képviselőjelölt megköszönte a polgároknak, hogy a vasárnapi rendkívüli hideg és a minden előkészítés nélküli szmogriadó ellenére éltek alkotmányos jogukkal és szavaztak.

Kérdésre válaszolva Bácskai János azt mondta: az időközi választások első fordulóit rendszerint nem jellemzi az 50 százalékos részvételi arány, de arra nem számítottak, hogy ilyen kevesen mennek el szavazni.

Szijjártó Péter ehhez azt fűzte hozzá, hogy a politikusok megítélése a kormány megítélésétől függ, ezért a kabinet tevékenysége miatt idegenedtek el az emberek a politikától. Kiemelte, a Fidesz azt reméli, hogy nem lesz olyan párt, amely a következő napokban azzal kampányol, hogy az emberek ne éljenek alkotmányos jogukkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását