2024. május 12. - Pongrác

Ezeregy éjszaka meséi a Műcsarnokban

Az Ezeregy éjszaka meséinek első részét láthatják az érdeklődők vasárnap 11 órától a Műcsarnokban a Vasárnapi Matiné keretében; a filmvetítés után a gyerekek mesetérképet készíthetnek és egy közös beszélgetésen tovább szőhetik a megnézett történetet.
2009. január 10. szombat 10:28 - Hírextra

A vetítésekre és a foglalkozásokra olyan 8 és 13 év közötti gyerekeket invitálnak, akik szívesen beszélgetnek filmekről, szeretik beleélni magukat izgalmas történetekbe, amelyekhez képeket, tárgyakat, díszleteket, jelmezeket készíthetnek - közölte Szabics Ágnes képzőművész, az egyik foglalkozásvezető az MTI-vel.

Elsősorban olyan filmeket válogatnak ki, amelyeket nem néznek meg maguktól a gyerekek, s lényeges, hogy lehessen a mozgóképekről beszélgetni, olyan témákat körbejárni, amelyekről más közegben, egyebek mellett az iskolában nem esik szó. A kis Mukk kapcsán például a szerencséről, az Ezeregy éjszaka meséit megtekintve a meséről, varázslatról lesz szó.

Felidézte, hogy A bagdadi tolvaj tavalyi megtekintése után a filmtrükköket demonstrálták, 1-1 jelenetről próbálták kitalálni, hogyan készülhetett, s közben a résztvevők kamerával elkészítették saját filmjüket is.

A vasárnapi foglalkozáson a gyerekek mesetérképet készítenek majd, s tovább szövik a megnézett mesét, amely több irányban is folytatódhat; egy zsákból különféle tárgyakat húznak elő, amelyek segíthetnek a mese közös kitalálásában - mondta el Szabics Ágnes.

Elmondása szerint a matinék igen népszerűek, s a múlt év októbere óta minden hónapban egyszer megrendezik a gyerekeknek szóló filmklubot. A foglalkozásokat Szilágyi Kornél filmrendezővel közösen tartják, a következő alkalom február 8-án lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását